Bucureștiul are printre cele mai avantajoase camere de hotel din Europa ca preț

tarifehoteluribucurestiCamerele de hotel din București sunt deosebit de avantajoase pentru turiști din punctul de vedere al prețului, în comparație cu alte capitale europene, se arată în barometrul actual al prețurilor hoteliere realizat de serviciul gratuit de rezervare hotelieră online hotel.info.

Bucureștiul se află în top 10 “cele mai favorabile capitale europene” din punctul de vedere al prețurilor la hoteluri, pe primul loc în clasament situându-se capitala Lituaniei, Vilnius, cu un preț mediu de cazare pe noapte de 225 RON. 

Pe locul 2 se află capitala Portugaliei, cu un tarif mediu pe noapte de 267 RON, urmată de capitala Letoniei, Riga cu un tarif de 270 RON. În top 5 capitale europene cu cele mai avantajoase camere de hotel din punct de vedere al prețului se mai află Atena și Madrid, cu un tarif mediu pe noapte de cazare de 276 RON, respectiv 313 RON.

“În comparaţie cu celelalte capitale europene, capitala lituaniană, Vilnius, cu o medie de 225 RON pe noapte şi pe cameră a fost deosebit de avantajoasă ca preţ. Şi în ţările sudice afectate de criză, preţurile de cazare per noapte s-au redus uneori substanţial. Astfel, oaspeţii hotelurilor au economisit în capitala spaniolă, Madrid, circa 10% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, în capitala portugheză, Lisabona, aproape 7% şi în capitala greacă 4,43 %. Şi hotelierii din Bucureşti, printr-o reducere de 1,3%, la o medie de 337,84 RON, au cruţat până acum bugetele călătorilor”, se arată într-un comunicat emis de hotel.info.

Şi în multe capitale europene care au de regulă preţuri mari s-au redus costurile de cazare per noapte. În Londra (580 RON) şi Paris (523 RON) s-a plătit respectiv cu peste 7% mai puţin. În capitala daneză, Copenhaga, costurile de cazare per noapte s-au diminuat în medie chiar cu 13%, ajungând la 531 RON. Dimpotrivă, la Moscova, preţurile s-au menţinut. Cu o medie de 766 RON, oaspeţii hotelurilor de aici au trebuit să cheltuiască în continuare cel mai mult pentru o cameră de hotel dintr-o capitală europeană.

grafictarifehoteliere