30% din locurile de cazare clasificate pe litoral vor fi disponibile de 1 mai

hotelsaturn.jogO treime din locurile de cazare clasificate pe litoralul românesc vor fi disponibile de 1 Mai, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Cu ocazia minivacanţei de 1 Mai şi Paşte, pe litoralul românesc au fost puse la dispoziţia turiştilor aproape 31.000 de locuri de cazare, din totalul aproximativ de 93.000 de locuri clasificate de către Ministerul IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turism.

Vremea bună anunţată de meteorologi pentru următoarea perioadă de timp, dar şi numărul mare de zile libere vor duce la un număr sporit de turişti în acest an, în perioada 1- 6 mai, potrivit FPTR.

Cele mai multe locuri de cazare au fost rezervate, ca în fiecare an, în staţiunea Mamaia, însă contrar afirmaţiilor despre gradul de ocupare în proporţie de 100% al staţiunii, mai sunt încă locuri.

Cât despre staţiunile din Sudul Litoralului, aici sunt rezervate 50% din numărul de locuri clasificate.

Din experienţa anilor anteriori, multe din rezervările românilor se fac chiar în ziua de 1 Mai, direct la hoteluri.

De asemenea, unităţilor de cazare clasificate li se vor alătura şi unităţile neclasificate, o parte din ele fiind deschise şi puse la dispoziţia turiştilor.

În ceea ce priveşte bugetul românilor pentru petrecerea minivacanţei de 1 Mai, cei mai mulţi bani sunt alocaţi pentru distracţii, deoarece deschiderea sezonului estival este asociată cu activităţile de animaţie organizate pe litoralul românesc. Tarifele de cazare sunt pentru toate buzunarele, începând de la 35 lei/noapte la un hotel de 2 stele.