Hilton Worldwide îl numește pe Essam Abouda, VPO pentru Europa de Est, Rusia şi Turcia

hiltoneuropeHilton Worldwide anunță numirea lui Essam Abouda în funcția de Vice President of Operations pentru Europa de Est, Rusia şi Turcia (EERT). Având în subordine o echipă operaţională alcătuită din 28 de directori care lucrează în 18 oraşe ale lumii, Abouda se alătură echipei de management din Europa, urmând să îi raporteze direct Preşedintelui pe regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Simon Vincent.

Având o experiență de peste 30 de ani alături de Hilton Worldwide, Abouda a avansat treptat în funcții de senior management. Acesta preia un rol important într-un moment cheie pentru companie, în condiţiile în care actualul portofoliu Hilton Worldwide, care include în prezent 25 de hoteluri sub contract de management, se va dubla în următorii trei ani, se precizează într-un comunicat de presă.

Essam Abouda va aduce multe beneficii echipei noastre din Europa, având o experienţă semnificativă. Acesta va superviza cele mai diverse zone ale regiunii noastre”, a declarat Simon Vincent, President of EMEA pentru Hilton Worldwide. “Întrucât Abouda este un manager experimentat în industria hotelieră, care şi-a câştigat reputaţia de lider, sunt ferm convins că va asigura creșterea companiei în ţările din regiune, în contextul în care multe dintre aceste state au atins o creştere economică promițătoare în industria turismului.”

Odată cu numirea lui Essam Abouda în calitate de Vice President of Operations, Europa de Est, Rusia și Turcia a declarat: “Sunt cu adevărat încântat de ideea de a le oferi oaspeţilor noştri servicii excelente şi sunt ferm convins că vom consolida prezența Hilton Worldwide în regiune. Având o echipă puternică, sunt încântat să preiau noile responsabilități pentru această regiune dinamică şi sunt nerăbdător să îmi fac simţită prezenţa aici.”

Despre Essam Abouda

Născut în Egipt, Abouda a jucat un rol esenţial în consolidarea reputaţiei Hilton Hotels and Resorts ca un important operator turistic la Marea Roşie în anii 1990, când ocupa postul de General Manager al Hilton Nuweiba Coral Resort şi Hilton Taba Resort & Nelson Village. Ulterior a devenit director de divizie pentru Peninsula Sinai, unde portofoliul companiei a fost extins de la 5 la 11 proprietăţi. În semn de recunoaştere a succeselor sale, Abouda a fost promovat în funcţia de Vice President of Operations pentru Franţa, Africa şi Oceanul Indian, pentru a superviza un portofoliu de peste 19 hoteluri şi staţiuni turistice.

Ulterior, a devenit Vice President pentru Peninsula Arabică și a lucrat din biroul Hilton Worldwide pentru Orientul Mijlociu şi Africa (MEA) din Dubai, în Emiratele Arabe Unite. În această calitate, a adăugat noi active valoroase la portofoliul MEA, printre care se numără deschiderea a nouă hoteluri în regiune şi semnarea acordului pentru proiectul Jabal Omar, în cadrul căruia se vor deschide alte şase hoteluri.

În Europa, Hilton Worldwide are 253 de hoteluri deja operaționale şi peste 135 aflate în curs de dezvoltare. Printre cele mai recente hoteluri inaugurate de companie se numără primul Hampton by Hilton Hotel din România, în timp ce pe lista marilor inaugurări ce urmează să aibă loc se înscriu hoteluri în oraşe precum Batumi, Kiev, Istanbul şi Moscova.


Cele mai citite articole

Prev Next