Hotelul Continental din Cluj a fost vândut cu 5 milioane de euro

vanzarecontinentalclujHotelul Continental din Cluj-Napoca a fost cumpărat de firma clujeană Napocamin SRL cu suma de 5 milioane de euro, a anunțat lichidatorul judiciar al SC Ardeleana SA Alba Iulia, care a reușit să vândă acest imobil după mai multe tentative de a valorifica acest activ.

“Societatea profesională Expert Insolvenţă SPRL în calitate de lichidator judiciar al SC Ardeleana SA Alba Iulia - în faliment aduce la cunoștință publică faptul că în urma procedurii de vânzare directă, desfășurată în conformitate cu prevederile art.118 din Legea nr.85/2006 și hotărârea adunării creditorilor SC Ardeleana SA din 12.07.2013, nu au fost depuse supraoferte, drept pentru care societatea Napocamin SRL Cluj-Napoca a fost declarată adjudecatar al imobilului cunoscut sub denumirea „Hotel Continental” situat în Cluj-Napoca, str. Napoca, nr.1 jud. Cluj, la preţul de 5.000.000 Euro. Termenul limită până la care puteau fi depuse supraoferte a fost data de 23.08.2013”, se arată în comunicatul societății lichidatoare.

Ofertantul este omul de afaceri Ioan Bene (45 de ani) din Cluj-Napoca, care derulează activități în domeniul construcțiilor civile și industriale, fiind acționar principal la societatea Napocamin SRL Cluj-Napoca, scrie Ziarul Unirea.

Înainte de a deveni proprietar, acesta declara că intenționează să reabiliteze complet clădirea simbol din centrul Clujului și să aducă imobilul la standardele unui hotel de 5 stele.

Hotelul Continental a fost ridicat la începutul secolului trecut după planurile arhitectului Pakey Lajos. Clădirea, construită în stil eclectic a fost amplasată pe terenul rezultat după demolarea Hotelului Naţional, o clădire cu un singur etaj, în 1894. Hotell New York, cum se numea iniţial actualul Continental, a fost centrul vieţii culturale clujene. La parterul hotelului, a funcţionat, mai bine de o jumătate de secol, cafeneaua New York, un adevărat centru al vieţii culturale şi jurnalistice din oraş.

Clădire istorică, emblemă a Clujului interbelic, hotelul Continental a fost preluat de S.C. Ardeleana S.A. în anul 2005 de la compania Continental Hotels, însă de atunci clădirea nu a primit nicio funcţiune, fiind oarecum abandonată.

Sursa: www.ziarulunirea.ro