Studiu: 2 din 3 turişti britanici iau obiecte din camerele de hotel

prosoapehotelMai mult de 2 din 3 (70%) turişti britanici recunosc că iau diverse obiecte din camerele de hotel în urma şederii lor, articolele de toaletă fiind cele mai populare articole însuşite, conform unui studiu efectuat de TripAdvisor. Trei din cinci hotelieri britanici (59%) raportează că oaspeţii lor iau deseori o varietate de produse atunci când părăsesc hotelul. Totuşi, studiul TripBarometer Truth in Travel relevă mai multe discrepanţe între ceea ce spun turiştii că iau şi ceea ce spun hotelierii că lipseşte din camerele de hotel după ce pleacă oaspeţii.

“Dacă se află într-o cameră de hotel este un suvenir, nu?”

Oaspeţii sunt mai deschişi să recunoască că iau obiecte care de regulă sunt considerate gratuite, precum articolele de toaletă sau de papetărie. Totuşi se pare că unii turişti consideră chiar şi prosoapele, becurile şi bateriile pe care le găsesc în camera de hotel bune de luat. 

În ciuda faptului că mai puţin de 1 din 10 (7%) din turiştii globali şi doar 1 din 20 (5%) dintre turiştii britanici afirmă că au luat prosoape din camere de hotel, un număr alarmant de hotelieri, 1 din 4, raportează lipsuri ale prosoapelor după plecarea oaspeţilor.

Unii turişti au idei ciudate despre ceea ce înseamnă o amintire de călătorie bună - 1 din 10 hotelieri raportează lipsuri ale umeraşelor de haine iar 7% au găsit bateriile scoase din telecomenzile de la televizoare după plecarea oaspeţilor.

“Dacă este gratis este pentru mine”

Atunci când vine vorba de factorii cheie care contribuie la alegerea unei unităţi de cazare, turiştii din întreaga lume apreciază orice lucru primit gratis. În ultimul an, interesul turiştilor pentru facilităţi gratis a crescut, reîntărind ideea că una dintre cele mai bune modalităţi pentru hotelieri pentru a atrage oaspeţi este să ofere servicii gratuite, incluse în tariful perceput, se arată în studiul TripAdvisor.

Mai mult de 2 din 3 (68%) turişti britanici se aşteaptă astăzi ca hotelul pe care îl aleg să aibă WiFi gratuit în camere. 

“Se pare că noi britanicii suntem înclinaţi să împingem limitele referitor la ceea ce considerăm că ar trebui să fie gratis într-un hotel, însă nu suntem singurii. Turiştii din întreaga lume îşi însuşesc produse precum prosoape sau umeraşe, hotelurile din SUA fiind cel mai probabil să raporteze astfel de lipsuri”, a comentat James Kay, purtătorul de cuvând al TripAdvisor.

Sursa: www.traveldailynews.com


Cele mai citite articole

Prev Next