Londra a devenit capitala cu cele mai mari tarife hoteliere din Europa

tarifehotelierelondra•    Londra, Zurich și Moscova sunt cele mai scumpe destinații din Europa

Londra a devenit cea mai scumpă capitală europeană din punctul de vedere al cazării la hoteluri, devansând orașele Zurich și Moscova în ceea ce privește tarifele practicate de hoteluri, arată unui studiu realizat de compania HRS.

Cu un tarif mediu pe cameră de aproape 116 lire sterline/noapte, Londra se plasează înaintea capitalelor Zurich și Moscova, ambele având tarife medii de 111 lire sterline per cameră (135 euro).

Potrivit studiului, tarifele hoteliere au crescut în Londra cu peste 13% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. “Cu o creștere de peste 13% Londra a furat locul orașului Zurich care acum e pe picior de egalitate cu Moscova, cu un tarif mediu pe noapte de 135 euro pe cameră. Datele arată că tariful mediu zilnic a scăzut cu 7% în Moscova și cu 2% în Zurich comparativ cu Q1 2013”, se arată în studiu.

Potrivit studiului, turiștii pot găsi cele mai mici tarife hoteliere în Budapesta, unde tariful mediu este doar 66 euro. Studiul mai arată că în Praga, Varșovia și Lisabona turiștii pot profita de tarife hoteliere mai moderate și își pot maximiza cheltuielile de călătorie. Și Istanbul, Moscova și Oslo au tarife mai mici decât anul trecut, tarifele medii scăzând cu circa 7 procente în aceste orașe.

După Londra, cele mai mari creșteri ale tarifelor hoteliere în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat în Atena (81 euro), Varșovia (76 euro) și Milano (108 euro), unde tarifele hoteliere au crescut cu 14%, în capitala Greciei, și cu circa 11% în celelalte două capitale.

Sydney conduce în clasamentul mondial, urmat de New York și Los Angeles

Tarifele hoteliere au scăzut în aproape două treimi din orașele de la nivel internațional. Deși este orașul cu cele mai mari tarife hoteliere, cu o medie de 142 lire sterline pe noapte, Sydney a înregistrat o scădere a tarifelor hoteliere cu 12% în primul trimestru al acestui an. O scădere semnificativă a tarifelor hoteliere în primul trimestru al acestui an s-a înregistrat și în Toronto (-11%). Mexico City (+12%) și Delhi (+11%) au devenit însă mult mai scumpe în acest an.

În topul celor mai scumpe destinații de la nivel mondial, Sydney este urmat de New York, cu un tarif mediu de 126 lire sterline, și de Los Angeles (cu un tarif mediu de 123 lire sterline). Pentru o noapte de cazare în Sydney, turiștii ar fi putut rezerva aproape 3 nopți în Delhi (unde tariful mediu este de 47 lire sterline).

Sursa: www.hotelnewsresource.com