Hotelul Starlight Suites a fost transformat în clădire de birouri

birourimetropoliscenterSoravia Group a finalizat reconversia hotelului Starlight Suites din cadrul Metropolis Center în spaţii de birouri, noul corp fiind denumit Metropolis Bravo, potrivit unui comunicat al companiei, citat de publicația Bursa.

Reconversia hotelului a fost dictată de condiţiile din piaţă, în contextul în care perspectivele privind spaţiile de birouri de pe piaţa imobiliară din Bucureşti sunt pozitive. Valorificarea potenţialului unei clădiri istorice din zona centrală a Capitalei a dus la decizia de a transforma hotelul în spaţii de birouri. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 1 milion euro şi a presupus adaptarea spaţiilor la cele mai noi standarde din industrie.

Complexul multi-funcţional Metropolis Center dispune acum de o suprafaţă totală închiriabilă de 19 mii mp, dintre care 11 mii mp sunt destinaţi spaţiilor de birouri de clasă A, în corpul Metropolis Alpha iar 5.500 mp sunt destinaţi birourilor de clasă B+, în corpul Metropolis Bravo, la care se adaugă zona de retail şi restaurante.

Din totalul spaţiilor de birouri din Metropolis Bravo, 65% sunt disponibile spre închiriere, 35% fiind deja contractate de clienţi noi cât şi de clienţi existenţi care şi-au extins operaţiunile în centru. Metropolis Alpha este închiriat în proporţie de 95-100%, se mai arată în comunicat.

"Ne propunem ca în continuare să creştem gradul de ocupare al Metropolis Center, având în vedere că suntem deja în negocieri avansate pentru încă 20-30% din spaţiile noi. Avem aşteptări optimiste şi până la sfârşitul anului ne dorim să avem în portofoliu clienţi pentru majoritatea spaţiilor disponibile", a declarat Lorenz Tragatschnig, Managing Director Soravia România.

Soravia România este subsidiara locală a Soravia Group care îşi concentrează activitatea în Europa Centrală şi de Est prin două divizii: investiţii şi dezvoltare imobiliară. Compania şi-a început activitatea în România în 1999 şi a fost una din primele activităţi antreprenoriale ale Soravia Group în estul Europei.