Rețeaua Ibis România a înregistrat peste 85.600 camere vândute în S1

Reţeaua hotelieră Ibis România, parte a grupului internaţional Accor, a înregistrat în prima jumătate a anului 2014 un grad de ocupare de 62% și peste 85.600 de camere vândute, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată într-un comunicat de presă.

Ibis este cea mai mare rețea hotelieră economy din Europa, iar în România operează 4 hoteluri de 3 stele: două în București  și câte unul în Constanța și Sibiu.

Din totalul camerelor vândute în România, 77% au reprezentat cazări aferente călătoriilor de afaceri, segmentul de leisure generând 23% din cazări.

Turiștii români au adus 65% din cazările la hotelurile Ibis în prima jumătate a anului 2014, urmați la mare distanță de germani, italieni, francezi și greci, fiecare cu aproximativ 5% din cazările Ibis.

ibisromania2

Ibis a avut o evoluție constantă pe segmentul de conferințe și evenimente, cu 1500 de săli de conferință vândute în perioada ianuarie - iunie 2014, similar cu aceeași perioadă din 2013. Cele 4 hoteluri Ibis au 24 de săli de conferinţe si seminarii, cu un total de până la 1650 de locuri.

Pondere semnificativă a rezervărilor online

În primul semestru al anului 2014, 28% din rezervările în hotelurile Ibis au fost efectuate pe canale online, 11% fiind rezervări directe pe site-urile proprii, iar 17% rezervări generate de site-uri specializate (booking.com, expedia.com etc).

Pentru restul anului 2014, estimăm o consolidare a rezultatelor, atât în privința cazărilor, cât și în ce privește segmentul de conferințe și evenimente, în care hotelurile Ibis și-au demonstrat competitivitatea. Ne așteptăm la o creștere moderată în trimestrul 3, în special în segmentul de business, din care provin majoritatea oaspeților noștri și pentru care hotelurile Ibis sunt o alegere perfect adaptată, atât ca servicii, cât și ca nivel al prețurilor”, a declarat Ioan David, director general Ibis România.

Ibis operează în România 4 hoteluri de 3 stele: două în București și câte unul în Constanța și Sibiu. În total, cele 4 hoteluri  au 760 de camere, astfel: 250 de camere la Ibis Bucureşti Gara de Nord, 161 de camere la Ibis Bucureşti Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanţa şi 195 camere la Ibis Sibiu. În total, rețeaua Ibis are 235 de angajați în România.