Germanii se mențin în topul turiștilor străini sosiți în unitățile de cazare

Germanii conduc și în primul semestru al acestui an topul turiștilor străini sosiți în unitățile de cazare din România. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, peste 100.000 de turiști germani (104.441 mai exact) au sosit în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din țară, în primele 6 luni ale acestui an.

Turiștii germani sunt urmați în clasament de turiștii italieni (83.601) și de cei francezi (56.515). În topul turiștilor străini sosiți în unitățile de cazare din țară în primul semestru al acestui an se mai află turiști din Israel, SUA, Regatul Unit, Ungaria, Polonia și Austria. Din Republica Moldova au sosit 17.767 de turiști.

turististrainiromania

Potrivit INS, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primul semestru al acestui an au însumat 3,513 milioane, în creştere cu 5,1% faţă de cele înregistrate în aceeși perioadă a anului trecut. Din numărul total de sosiri înregistrate, 23,9% (839.925 mai exact) aparțin turiștilor străini, ponderi apropiate de cele din semestrul I 2013.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (77,7% din total turişti străini), iar din aceştia 85,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini după ţara de provenienţă, pe zone turistice, în semestrul I 2014, se prezintă după cum urmează:

graficturistisemestruI2014

Sursă grafic: www.insse.ro