Doar 15% din turiștii cazați în hotelurile și pensiunile din Iași sunt străini

vizitatoriiasiSosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Iași în primele 7 luni ale acestui an au însumat 106.207 persoane, în creștere cu 4,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Direcției Județene de Statistică Iași.

Din numărul total de sosiri înregistrate în unitățile de cazare din județ în primele 7 luni, sosirile turiștilor români au reprezentat 85%, în timp ce sosirile turiștilor străini au reprezentat doar 15%.  

Pe tipuri de structuri de primire turistică, sosirile în hoteluri deţin 79,3% din totalul sosirilor, iar pe categorii de clasificare a structurilor de primire turistică, categoria „3 stele” deţine 48,1% din total sosiri.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1 ianuarie - 31 iulie a.c.au însumat 215.466, în creştere cu 11,1% faţă de perioada aceeași perioadă a anului trecut; durata medie a şederii a fost de 2,03 zile (1,96 zile turişti români şi 2,41 zile turişti străini).

La nivel național, procentul turiștilor străini este puțin mai mare. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1 ianuarie - 31.august a.c. au însumat 5,743 milioane, în creştere cu 5,5% faţă de cele din aceeași perioadă a anului trecut, iar din numărul total de sosiri, turiştii străini au reprezentat 22,1%.