Brandul hotelier Mercure, parte a grupului Accor, deschide primul hotel în România

mercurebucharestcitycenterMercure, un brand midscale al Accor, operator hotelier mondial de top, deschide prima unitate în București la începutul lunii noiembrie, anunță reprezentanții companiei. Hotelul Mercure Bucharest City Center este situat în centrul orașului, în apropiere de Ateneul Român și Muzeul George Enescu. Rețeaua Mercure cuprinde în prezent peste 700 de hoteluri în 52 de țări din întreaga lume.

Primul hotel Mercure, în centrul Bucureștiului

Hotelul de 4 stele Mercure Bucharest City Center este situat pe strada George Enescu, la câțiva pași de cel mai prestigios bulevard al capitalei, Calea Victoriei, care găzduiește repere istorice importante, precum și magazine de lux, centre de afaceri, restaurante. Centrul Vechi al Bucureștiului, cu atmosfera sa vibrantă și o mare diversitate de atracții pentru turiști și bucureșteni deopotrivă, se află de asemenea în imediata apropiere a hotelului.

O experiență autentică, un angajament ferm în ceea ce privește standardele de calitate

Mercure Bucharest City Center oferă 114 camere confortabile, complet echipate, dintre care 27 de camere Privilege și un apartament. Camerele Privilege și apartamentul dispun de o serie de facilități suplimentare, cum ar fi pat king-size, ecran LCD de mari dimensiuni, aparat espresso, minibar gratuit, halat de baie și multe alte detalii rafinate. De asemenea, o parte din camerele situate la ultimul nivel beneficiază de terasă individuală, cu priveliște pitorească asupra centrului capitalei.

Zona de recepție, caldă și primitoare, înlătură barierele dintre oaspeți și personalul hotelului și încurajează un flux de comunicare naturală. Oaspeții beneficiază permanent de Wi-Fi gratuit în toate camerele și în spațiile publice, cât și de un business corner și un centru de fitness.

camerahotelmercurebucuresti

La primul etaj, Mercure oferă trei săli de conferințe cu lumină naturală, dotate cu echipamente și facilități de ultimă generație: conectivitate avansată, internet de mare viteză Wi-Fi și prin cablu, videoproiectoare și soluții pentru teleconferințe. Pentru un confort sporit, Mercure Bucharest City Center pune la dispoziție 30 de locuri în parcarea subterană cu supraveghere video, precum și servicii premium de transfer aeroport-hotel.

Aromele vinurilor locale se îmbină cu preparate din bucătăria internațională

Oaspeții Mercure își pot răsfăța gusturile în Symphony Bar & Restaurant, cu delicii oferite de micul dejun bufet complet, selecții rafinate de vinuri românești și preparate din bucătăria internațională, cu amprentă locală. Restaurantul contribuie la farmecul special al hotelului, oferind cadrul ideal pentru prânzuri și cine corporate, precum și pentru evenimente private. În timpul sezonului cald, restaurantul își deschide terasa, aducând astfel o oază de calm în centrul orașului.

Experiența aparte oferită de Mercure Bucharest City Center este completată de o selecție specială de vinuri locale, sub marca "Vinuri de Poveste-Flavours from the Cellar". Meniul cuprinde o combinație reușită de vinuri calitative și surprinzătoare care vor încânta oaspeții cu aromele lor seducătoare și parfumate. Cele 26 de vinuri împletesc tipologii clasice cu soiuri locale excepționale pentru a încânta toate gusturile și a se potrivi oricărui buget.

Design contemporan de inspirație locală

Designul contemporan al hotelului îmbină identitatea mărcii cu standardele internaționale de calitate, valorificând totodată poziția sa privilegiată, din imediata apropiere a Ateneului Român și a Muzeului George Enescu, două repere artistice importante din București, strâns legate de personalitatea și arta marelui compozitor român. Atât fațada, cât și decorațiunile interioare ale Mercure Bucharest City Center Hotel oferă interpretări vizuale cu tematică muzicală, conferind o personalitate autentică și memorabilă locului. Designul hotelului a fost realizat de către Arhi Grup, un studio de arhitectură din București.

Hotelul, deținut de investitorul local Dentotal Investment și finanțat de Garanti Bank România, va fi operat de Accor, grup hotelier de top la nivel global și lider pe piața din Europa, printr-un contract de management.

Despre Mercure

Mercure este un brand midscale, non-standardizat, al grupului Accor. Hotelurile Mercure împărtășesc standarde de calitate comune și sunt conduse de către hotelieri pasionați. Fie că sunt situate în centrele orașelor mari, la malul mării sau în stațiunile montane, fiecare unitate oferă o experiență autentică atât pentru călătoriile de afaceri, cât și pentru cele de agrement. Rețeaua Mercure cuprinde peste 700 de hoteluri în 52 de țări din întreaga lume, reprezintă o alternativă competitivă la hotelurile standardizate sau la cele locale independente și combină puterea unei rețele internaționale cu excelența profesională și experiența digitală.