Hotelurile Hilton Worldwide din România sprijină comunitățile locale

actiunicsrhiltonHotelurile Hilton Worldwide din toată România au sărbătorit cea de-a treia ediție anuală a Hilton Global Week of Service. Cu această ocazie, voluntarii din cadrul echipelor Hilton din România au susținut timp de o săptămână angajamentul companiei de a servi comunitățile locale.

Peste 100 de angajați ai hotelurilor din București, Cluj și Oradea au participat la mai multe proiecte în folosul comunității care au inclus renovarea unor școli, susținerea copiilor cu probleme de sănătate, implicarea în proiecte educaționale, dar și donarea de sânge și participarea la cursuri de prim-ajutor.

Desfășurată în perioada 19 - 25 octombrie, Global Week of Service reprezintă cea mai amplă acțiune caritabilă a Hilton Worldwide și strânge laolaltă membrii echipelor din toate proprietățile Hilton din întreaga lume, ajutând în acest mod la consolidarea legăturilor dintre companie și comunitățile locale. Anul acesta, compania își propune să ducă la bun sfârșit peste 3000 de asemenea proiecte în folosul comunității.

Serviciile excepționale și susținerea permanentă stau la baza ofertei pe care le-o propunem zilnic milioanelor noastre de clienți din întreaga lume, iar Global Week of Service reprezintă încă o oportunitate de a strânge laolaltă membrii echipelor Hilton din întreaga lume, celebrând împreună pasiunea noastră pentru servicii de calitate. Noi nu putem fi puternici decât în măsura în care și comunitățile pe care le servim sunt puternice și vom continua să ne asumăm rolul pe care îl avem în comunitățile în care operăm, prin servicii de voluntariat derulate pe tot parcursul anului”, a declarat Essam Abouda, Vice President Hilton Worldwide pentru Europa de Est, Rusia și Turcia.

Printre evenimentele din cadrul Global Week of Service care s-au desfășurat în România se numără:

Angajații Hotelului Athenee Palace Hilton din București, în parteneriat cu United Way, și-au oferit sprijinul pentru renovarea terenurilor de sport și a sălilor de clasă și au donat cărți bibliotecilor din două școli din Buftea. În cadrul unei alte inițiative pentru îmbunătățirea mediului educațional, angajații voluntari ai hotelului au vizitat Școala Specială pentru Surzi nr. 1 din București unde au renovat și reparat spațiul în care copiii își desfășoară activitățile educative și unde locuiesc pe tot parcursul anului.

voluntariathilton

În parteneriat cu Asociația Societatea de Salvare București, o echipă de angajați Athenee Palace Hilton a luat parte la cursuri de acordare a primului ajutor, în cadrul proiectului “Există un erou în fiecare dintre voi”. În urma examenului pe care l-au dat, aceștia vor putea de acum să intervină în situații de urgență înainte de sosirea ambulanței, crescând astfel șansele de supraviețuire ale eventualelor victime.

În săptămâna 19-25 octombrie, grupuri de voluntari, angajați ai Hotelului Hampton by Hilton Cluj-Napoca, au mers la Școala Christiana și la Școala Emil Isac, unde se derulează proiectul “Învață să reușești”. Aici, ei le-au citit basme copiilor pentru a-i ajuta să-și consolideze deprinderea de a citi, au jucat cu ei jocuri educative și au participat la concursuri de desen și lucru manual. Cinci adolescenți implicați în proiect au primit șansa de a petrece o zi urmărind activitățile derulate de angajații de la recepția hotelului și din departamentul de menaj, pentru a învăța mai multe despre aspectele practice ale industriei ospitalității. Adolescenții au reușit astfel să-și perfecționeze abilitățile și să afle mai multe detalii despre obținerea unui job în industria hotelieră.

Angajații Hotelului DoubleTree by Hilton Hotel Oradea au donat sânge în beneficiul spitalelor locale, iar unii dintre ei au participat la concursul anual de căutare de comori organizat de asociația locală de cercetași în interiorul și în împrejurimile hotelului. 

În 2013, membrii echipelor din peste 900 de proprietăți ale companiei au dus la bun sfârșit mai bine de 2400 de proiecte de voluntariat, în care membrii echipelor au contribuit prin participare personală și creare de oportunități în numele Hilton Worldwide Travel with Purpose, pentru a consolida comunitățile, a celebra cultura locală și a promova un stil de viață sustenabil.

În timpul Global Week of Service, angajații companiei au fost încurajați să împărtășească povești personale despre servicii și industria ospitalității. Pe tot parcursul săptămânii, fotografiile și poveștile acestora vor fi postate pe www.hiltonworldwide.com/serve, pe pagina Hilton Worldwide Facebook și pe contul de Twitter @HiltonWorldwide.