Hotelierul care nu mai așteaptă promovarea de la stat

romanplazaProprietarul hotelului Roman Plaza din Roman și al Hanului Ancuței din Tupilați a demarat o campanie de promovare a nordului Moldovei, având ca țintă atât atragerea de turiști străini, cât și de turiști români, se precizează într-un comunicat.

Întotdeauna am crezut în potenţialul turistic al României. Consider că ţara noastră nu este mai prejos decât multe destinaţii turistice de top. Încă nu ştim să ne prezentăm şi să ne vindem la potenţialul nostru maxim, dar consider că a sosit vremea unui marketing mai agresiv, mai ales că România se află, în prezent, într-o conjunctură bună. Fiind proprietar al Hotelului Roman Plaza şi al Hanului Ancuţei, m-am gândit, alături de partenerii mei, să concep programe turistice de vizitare a nordului Moldovei, mai precis a judeţelor Neamţ şi Suceava (Bucovina). Roman poate fi un adevărat hub pentru regiune deoarece de aici se poate ajunge uşor, în maxim două ore, în orice punct important al nordului Moldovei, fie Piatra Neamţ, Iaşi, Suceava sau zona istorică Bucovina”, declară Nuşa Chiriac, proprietarul hotelului de 4 stele Roman Plaza din Roman şi al Hanului Ancuţei din Tupilaţi.

Pe lângă promovarea directă, reprezentanţii hotelului Roman Plaza şi ai Hanului Ancuţei colaborează cu mai mulţi touroperatori pentru aducerea de turişti străini în regiune. Unul dintre atuuri va fi repezentat de calendarul bogat de evenimente organizate la Hanul Ancuţei şi la hotelul Roman Plaza. De exemplu, Hanul Ancuţei va fi gazda unor spectacole de excepţie, precum “Dragobete  Iubeşte Româneşte”, unde vor cânta Maria Buză şi Taraful George Pătraşcu şi “Balul Femeii la Hanu-Ancuţei” cu Alesis şi Orchestra Lăutarii (7 martie). De asemenea, Hotelul Roman Plaza va organiza un program de Valentine’s Day şi Balul Femeii cu formaţia Provincialii.

Anul trecut, s-au cazat pentru 1-2 nopţi la Hotelul Roman Plaza şi s-au familiarizat cu deliciile culinare ale Hanului Ancuţei grupuri de turişti precum şi turişti individuali din Germania, Franţa, Polonia, Italia, SUA, Japonia etc.

Hotelul Roman Plaza a devenit deja hotel de tranzit pentru turiştii străini care aleg circuite, dar scopul nostru este şi acela de a crea din nordul Moldovei o destinaţie turistică în sine. În acest sens, ne vom promova mai mult atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, prin touroperatorii specializaţi pe incoming”, spune Nuşa Chiriac.

Hanul Ancuţei pregăteşte, în viitorul apropiat, şi o surpriză foarte plăcută pentru bucureşteni, care va conecta Capitala la tradiţiile nordului Moldovei, anunţă Nuşa Chiriac.