HotelGuru.ro: Rezervările la hoteluri cresc cu 15% cu ocazia Valentine’s Day

Procentajul rezervărilor la hoteluri în perioada 13 - 15 februarie va crește cu 15%, este concluzia unui studiu realizat în luna februarie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. De asemenea, 66% dintre cei care vor călători de Valentine’s day vor alege Valea Prahovei (23%) și Transilvania (22%), în timp ce Sibiu, Sighișoara și Brașov sunt considerate cele mai romantice destinații din România.

rezervarilahoteluri

Luna februarie aduce odată cu celebrarea Valentine’s day o creștere mai mare a rezervărilor online, față de alte luni ale anului, afirmă hotelierii. Gradul de ocupare va fi de peste 53% în această perioadă. 

Pentru ca sejurul de Valentine’s Day să fie cât mai deosebit, hotelierii au pregătit pachete promoționale, printre care accesul la piscină, saună și sală fitness, cină romantică, masaje de relaxare și altele. De asemenea, vor oferi și cadouri, programe de divertisment, servicii suplimentare (șampanie în cameră, cine speciale) pentru perechile care călătoresc de Valentine’s Day. Peste jumătate din repondenti (74%) au spus că ar mai include în serviciile suplimentare ale sejurului de Valentine’s day și pachetele spa & wellness.

Românii cheltuiesc minim 300-400 de lei de persoană pentru o mini-vacanță de 14 februarie

Conform hotelierilor, majoritatea celor care se cazează preferă să stea între două și trei nopți, iar prețul mediu pentru un sejur de weekend de Valentine's Day este în jur de 300 - 400 lei.

Destinațiile inedite alese de cei peste 600 de români care au răspuns la chestionar sunt Sinaia - căsuțele din copac Complex Harmonie (36%), Maramureș - hotelul tren Carpatia Express (32%), dar și Balea Lac - Hotelul de Gheață (22%). Cei mai mulți dintre repondenti (80%) plănuiesc un sejur de o noapte sau maxim două pentru a sărbători Valentine’s Day, iar bugetul maxim alocat este de 400- 600 lei.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 642 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 04.02.2015 - 11.02.2015.

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unități de cazare din România, din totalul celor 127.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală și de Est.

Sursă foto: www.iteamdesign.com