Cei 3 R (Reciclare, Reducere, Reutilizare), puși în aplicare la Novotel

reciclarenovotelGrupul Accor România și Asociația "Ateliere Fără Frontiere" au organizat pe 21 aprilie 2015 în cadrul hotelului Novotel Bucarest City Center, un eveniment pe tema celor 3 "R": reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor, parte a proiectului global "Planet 21 Day". 

În cadrul evenimentului desfășurat la hotelul Novotel, sub îndrumarea echipei Ateliere Fără Frontiere au fost derulate într-un mediu creativ, campanii de informare prin activități recreative ce subliniază abordarea inovatoare dată de conceptul de upcycling social. Accor România și atelierul de reintegrare din București au o colaborare îndelungată ce vizează implementarea practică a principiilor de economie circulară și dezvoltare durabilă.

Pe parcursul întregii zile, angajații hotelurilor Accor din România, clienții, partenerii și reprezentații unor asociații și-au exersat abilitățile creative și au creat opere de artă colective din deșeuri de echipamente electronice și deșeuri publicitare, într-un cadru în pas cu tendințele actuale din domeniul reciclării artistice și a conceptului  “do  it yourself”.  Atelierele de reciclare creativă au fost animate de echipa Ateliere Fără Frontiere.

În timpul evenimentului au fost prezentate și produse remesh - genți, penare, mape și accesorii confecționate din bannere și mesh-uri publicitare în atelierul social din București ce vor rămâne expuse în următoarele zile în incinta Novotel Bucarest City Center. 

De ce reutilizare? Reutilizarea este o soluție în combaterea și reducerea deșeurilor. Prin prelungirea duratei de viață/utilizare a produsului, reutilizarea are un impact considerabil în ceea ce privește politicile de reducere a cantităților de deșeuri generate.

actiunecsrnovotel

În plus, reutilizarea își aduce aportul în lupta împotriva sărăciei și excluziunii prin furnizarea unor produse cu prețuri accesibile și prin crearea de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate.


Cele mai citite articole

Prev Next