Stagii de formare profesională la Ibis, pentru elevi

stagiiformareeleviIbis, brandul economy al grupului hotelier Accor, demarează pentru al cincilea an consecutiv un program de stagii de formare profesională pentru elevii liceelor economice din București. În România, Ibis operează 4 hoteluri de 3***, în București (2), Constanța și Sibiu.

200 de liceeni bucureșteni învață la Ibis meseriile din turism și alimentație.

Hotelurile Ibis din București vor asigura în 2016 terenul de practică pentru elevii din cele mai mari licee cu profil economic din capitală, care oferă specializări în Turism și Alimentație. Peste 200 de elevi din clasele IX-XII, cu vârsta între 16 și 18 ani, vor avea ocazia de a învăța "în acțiune" aspectele practice și secretele meseriilor din domeniul restaurației și ospitalității.

Ibis este deja în al cincilea an în care derulează programul de stagii de pregătire profesională pentru tineri, parteneri fiind Colegiul Economic Costin Kirițescu, Școala Comercială Superioară Nicolae Kretzulescu și Colegiul Economic Viilor, ale căror oferte educaționale includ specializări în Turism și Alimentație.

Tinerii vor face practică atât la recepție și customer service, cât și în restaurantele Ibis, învățând concret despre aprovizionare, pregătirea preparatelor și servirea clienților. Practica se desfășoară sub îndrumarea angajaților Ibis, care îi mentorează pe elevi. "Este o întâlnire cu viața reală, cu clienți adevărați, cu situații concrete. Tinerii învață deprinderile corecte, începând de la aspectele tehnice din restaurante și de la recepție, continuând cu atitudine, comportament și grijă față de client, până la cum să rezolve unele situații neprevăzute", spune Ioan David, Director Delegat al Ibis în România.

"Stagiile durează între 1 și 4 săptămâni, fiecare serie având între 10 și 30 de elevi. Toate stagiile se desfășoară doar cu acordul părinților, iar stagiarii nu participă la turele de noapte (deși la noi programul este non-stop la recepție și în baruri și extins între orele 4-24 în restaurante). Pentru elevi, este o șansă foarte bună de a se pregăti concret pentru o meserie, având o opțiune pentru viitorul profesional. Stagiile îi ajută ca întâlnirea cu viața reală să nu fie un șoc sau un motiv de anxietate. La absolvirea liceului, ei vor fi deja competenți și pregătiți pentru a fi angajați, au avantajul că nu mai pornesc de la zero", adaugă Ioan David.

Una dintre cele mai mari probleme de care se plâng angajatorii din România este dificultatea de a găsi angajați pregătiți și cu experiență. "Noi am hotărât să nu așteptăm ca lucrurile să se schimbe de la sine, ci să începem noi înșine să schimbăm lucrurile, de aceea am demarat acest program de stagii care intră deja în al cincilea an. Colaborarea noastră cu colegiile economice partenere s-a dezvoltat de la an la an și mă bucur să spun că atât profesorii, cât și elevii, iau lucrurile foarte în serios și participă cu mult entuziasm și reponsabilitate. Majoritatea stagiarilor Ibis sunt acum fie studenti, fie chiar angajați în domeniul ospitalității, câțiva chiar în restaurantele Ibis, și ne bucurăm mult că putem să îi sprijinim la începutul carierei lor", spune Ioan David, Directorul Delegat al Ibis România.