Hotelul din Cetatea Oradea și-a deschis porțile

hotelcetateoradea2Hotelul din incinta Cetății Oradea și-a deschis oficial porțile pe 14 septembrie, în prezența reprezentanților Primăriei Oradea și a firmei S.C POD SERV COM S.R.L, cea care a luat în administrare hotelul din Cetatea Oradea pe o perioadă de 5 ani. Hotelul a fost reabilitat cu fonduri europene. 

Hotelul a fost reabilitat pe fonduri europene. El face parte din proiectul "Reabilitarea şi refuncţionalizarea Corpurilor B, C, D şi E din Cetatea Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic. Cetatea Oradea, Centru Multicultural și Multiconfesional - Etapa II". Suma lunară pe care administratorul hotelului o plăteşte nu reprezintă o chirie, ci o contribuţie la cheltuielile de administrare ale Cetăţii Oradea", a spus doamna Gabriela Arghiroiu, şef Serviciu Management Cetatea Oradea.

Aceasta a precizat că deschiderea acestui hotel este binevenită, cu atât mai mult cu cât în ultimele luni a existat o creştere semnificativă a numărului de turişti, în luna august peste 5000 de turişti vizitând Cetatea.

Contractul de administrare între Primăria Oradea şi S.C POD SERV COM S.R.L a fost semnat pe data de 10 august 2016, pe o perioadă de 5 ani, perioadă în care administratorul nu va schimba destinaţia spaţiului atribuit.

Pentru noi, preluarea în administrare a acestui hotel a fost o provocare. Eu îmi doresc promovarea turismului bihorean, alături de APTOR participăm la toate târgurile unde promovăm şi Cetatea Oradea, care trebuie să devină un important reper turistic. Deoarece în Băile Felix vin turişti din foarte multe zone, ne dorim să îi atragem pe cât mai mulţi aici, în Cetate, dar pentru asta trebuie să avem aici cât mai multe programe şi evenimente. Vizitatorii trebuie să ştie că atmosfera din Cetatea Oradea este foarte plăcută, că este o zonă liniştită şi foarte aproape de centrul oraşului.", a declarat Jean Podilă, director S.C POD SERV COM S.R.L şi membru în Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR).

hotelcetateslide

Per total, Hotelul Cetăţii are o suprafaţă de 1440 mp şi este format din Corpul D cu 11 camere şi Corpul E cu 6 camere. Totodată, hotelul dispune de 80 mp de terasă, spaţiu tehnic la subsol, spaţiu de preparare şi servire a micului dejun, cafe bar şi depozite, dar şi 2 săli de conferinţe. Administratorul hotelului va pune la dispoziţia Municipiului Oradea, cu titlu gratuit, un număr de 3 camere în vederea cazării artiştilor cu care Primăria are parteneriate de colaborare.

Reprezentanții Primăriei au precizat că în curând urmează să fie organizate licitaţii pentru a se amenaja în Cetatea Oradea trei cafenele, o cofetărie, două restaurante, o brutărie şi o vinotecă.

Directorul hotelului, Adrian Martin, a declarat la rândul său: “(...) Ne dorim ca aceasta să fie prima locaţie exterioară pentru turiştii care vin în Băile Felix. Preţurile sunt de 30 euro pentru o cameră single, 35 euro pentru o cameră dublă şi 50 de euro pentru un apartament, toate cu mic dejun inclus. Camera cu cea mai mică suprafaţă este de 20,5 mp, asta în condiţiile în care suprafaţa camerelor la un hotel de 4 stele trebuie să fie de minim 18 mp".

Totodată, în cadrul conferinţei de presă s-a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2017, în Cetatea Oradea se va deschide şi o Casă a căsătoriilor, care va contribui la creşterea numărului de vizitatori.

Mai multe despre Hotel Cetate puteți citi AICI.