Jones Lang LaSalle: “Bucureștiul începe să fie recunoscut ca o destinație pentru investiții”

radissonblubucurestiJones Lang LaSalle a reprezentat compania Elbit Imaging Ltd în procesul de vânzare a complexului hotelier Radisson din București către un joint-venture format din două fonduri de investiții internaționale. Vânzarea reprezintă cea mai mare tranzacție din punct de vedere al valorii realizată vreodată pe piața hotelieră din București și una dintre cele mai semnificative înregistrată în Europa Centrală și de Est (CEE).

"Dincolo de faptul că dovedește interesul unor investitori instituționali importanți în piața hotelieră din România, tranzacția arată că există lichiditate pe piața locală pentru proprietăți imobiliare de mari dimensiuni și de calitate. Bucureștiul începe să fie recunoscut ca o destinație pentru investiții și va atrage capital pentru proprietăți de valoare, chiar dacă acestea nu fac parte din portofolii mai mari. Vânzarea dovedește totodată că JLL poate aduce împreună echipe care să ofere cunoștințele și experiența necesare încheierii cu succes a unor tranzacții complexe, care stabilesc noi repere", a declarat Andrei Văcaru, Associate Director Capital Markets JLL România.

Complexul hotelier (vândut pentru suma de 169,2 milioane de euro) este amplasat în zona centrală a Bucureștiului, pe Calea Victoriei, fiind cel mai mare din România. Acesta include hotelurile Radisson Blu, de cinci stele, și Park Inn by Radisson, de patru stele, precum și aproximativ 7.500 metri pătrați de spații comerciale. În total, complexul cuprinde 763 de camere și 15 săli de conferințe.

Fundamentele pozitive ale pieței de investiții în industria hotelieră au condus către o îmbunătățire a lichidității în Europa Centrală și de Est în ultimele 18 luni, în condițiile în care investitorii au încredere în potențialul de creștere al sectorului în Regiune. Mai mult decât atât, România a înregistrat în primele 9 luni din 2017 o creștere economică de 7% și se așteaptă să aibă cel mai mare avans din Europa în 2017.

"Această tranzacție reprezintă piatră de hotar pentru clientul nostru, dar totodată un moment cheie pentru viitorul pieței hoteliere din Regiune și în special din România. Potențialul este enorm și instrumentele prin care acesta să fie atins sunt deja disponibile, așa cum validează succesul acestei vânzări", a comentat Christopher Exler, vicepreședinte Hotels & Hospitality Group.


Cele mai citite articole

Prev Next