Hotelul Athénée Palace Hilton București are un nou Director General

Rainer Gieringer HiltonAthénée Palace Hilton București anunță desemnarea lui Rainer Gieringer la conducerea hotelului în locul lui Aykut Korkmaz, care a preluat poziția de director general la Hilton Baku. Noul Director General al hotelului de pe Calea Victoriei revine la București după 13 ani, după ce în perioada 2003-2005 a ocupat funcția de manager de operațiuni food & beverage la Athénée Palace Hilton.

Mă bucur să revin în acest hotel-reper al Bucureștiului și să mă alătur unei echipe care își asumă angajamentul de a furniza servicii de înaltă clasă; împreună ne vom asigura că Athénée Palace Hilton continuă să le ofere oaspeților experiențe excepționale. În acest sens vom lansa noi concepte în cadrul restaurantelor și sălilor de conferință, adresându-ne atât oaspeților din afară cât și pieței locale”, a declarat Gieringer. „În plus, sunt încântat să mă întorc în București și să observ cum a crescut piața hotelieră locală de-a lungul anilor. Vom continua să sprijinim industria ospitalității și să promovăm Bucureștiul către turiștii din întreaga lume“, a adăugat acesta.

Gieringer are o experiență de 25 de ani în industria ospitalității și în cadrul lanțului de hoteluri Hilton. Recent, a petrecut cinci ani în Ungaria în calitate de director general al Hilton Budapest City, unde a avut performanțe deosebite, onorate prin câștigarea unor numeroase distincții internaționale în ospitalitate. De asemenea, în intervalul de timp petrecut acolo, Gieringer a primit din partea Hilton premiul „Liderul Anului 2014 în Europa”.

Înainte de Budapesta, Gieringer a petrecut patru ani în Turcia, ocupând funcția de manager de hotel pentru Hilton Istanbul, iar anterior a fost director de operațiuni pentru Hilton Ankara. Înainte de aceste poziții, Gieringer a condus departamentele operaționale ale hotelurilor Hilton Mainz și Hilton Mersin.

Pe lângă managementul hotelurilor, Gieringer a acumulat expertiză de-a lungul timpului prin implicarea directă în cadrul unor proiecte speciale, precum procesul de rebranding al hotelului Hilton Nicosia, sau deschiderea hotelului Hilton Sofia la începutul anilor 2000. Experiența vastă a lui Gieringer în domeniul ospitalității a început timpuriu, odată cu studiile sale desfășurate la  Hotelfachschule Villa Blanka, Școala de Management Hotelier din Austria.

“Athénée Palace Hilton este un hotel de referință în București, iar experiența lui Gieringer va contribui la poziționarea hotelului la cele mai ridicate niveluri de performanță și de satisfacție a oaspeților”, se arată într-un comunicat emis de Athénée Palace Hilton.