Proiectul Radisson Blu Brașov, aproape de a demara lucrările de construcții

Proiectul Radisson Blu Brașov, aproape de a demara lucrările de construcții
person Horeca
access_time_filled
  • Până în prezent investiția se ridică la 2 milioane de euro, investiția finală va fi de 10 milioane de euro

Brașovul este din ce în ce mai aproape de lansarea hotelului de cinci stele Radisson Blu, un proiect de anvergură ce reprezintă o premieră pentru reputatul brand internațional. Pentru prima dată în istoria Radisson se va deschide o unitate într-un oraș care nu este o capitală. Proiectul este realizat de compania Rara Hotels, o campanie 100% antreprenoriat românesc și implică o investiție de 10 milioane de euro.

în prezent, procesul de implementare se află într-un punct important, deoarece au fost obținute Certificatele de urbanism în vederea obținerii autorizației de construcție, Autorizația de construcție în vederea consolidării clădirii existente cu risc seismic de grad 1, Certificatul de urbanism în vederea gestionării rețelelor de utilități.

Practic, din acest moment au fost îndeplinite toate criteriile pentru a se demara lucrările de organizare de șantier, de protejare a fațadelor și de consolidare a structurii de rezistență a clădirii. Radisson Blu Brașov se va construi în vechea clădire în care a funcționat pe vremuri Palatul Telefoanelor (foto jos), o clădire cu grad seismic 5 ce va fi transformată acum în hotel de 5 stele.

palatultelefoanelorbrasov

Ne bucurăm că am ajuns în acest punct și mulțumim pentru încrederea acordată de către  grupul Radisson, francizor al proiectului nostru, și de asemenea băncii finanțatoare Bancpost – actual Banca Transilvania. Ne dorim să putem spune în următoarele luni același lucru și despre autoritățile locale și să demarăm pe lângă lucrările de consolidare autorizate actual și lucrările de construcție și amenajare ale hotelului. Suntem în discuții cu firme de antreprenoriat foarte mari și cu experiență care ne-au asigurat că am putea recupera o parte din timpul scurs în faza de autorizare și să finalizăm proiectul până la sfârșitul anului 2020. Suntem tineri, încrezători și optimiști în oportunitățile de afaceri din orașul nostru!”, a declarat Ramona Neamțu, Manager RaRa Hotels, compania care va opera hotelul Radisson Blu din Brașov.

Urmează o nouă fază de obținere de avize și autorizații de la toate instituțiile și autoritățile, etapă ce nu ar trebui să depășească o perioadă de 5 luni și ce se va finaliza cu Autorizația de Construcție. întreaga echipă face apel la sprijinul autorităților locale în respectarea termenelor legale de acordare a avizelor și a autorizațiilor. De asemenea, sunt demarate discuții avansate cu diferite firme de construcții cu experiență în domeniu.

designradissonblubrasov

Proiectul Radisson Blu Brașov este dezvoltat de o echipă implicată de experți. Managementul de proiect pentru activitatea de dezvoltare a Radisson Blu Brasov este realizat de Dl. Daniel Dediu, prin firma Creative Management.

Pe 2 noiembrie 2016, s-a semnat contractul de franciză pentru dezvoltarea și operarea în Brașov a primului hotel afiliat la brandul Radisson BLU din zona Transilvania. Radisson Blu este parte a Radisson Hotel Group, care include Quorvus Collection, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson și Country Inns & Suites By CarlsonSM. Un singur hotel din București este afiliat lanțului Radisson BLU.

Despre Radisson BLU Brasov

Hotelul Radisson Blu Brașov va fi situat în zona centrului istoric, pe strada Eroilor nr. 23, vis-à-vis de Parcul Central, în apropierea principalelor atractii turistice ale orașului și a zonei de business.

Unitatea hotelieră va avea 110 camere și va cuprinde și două restaurante, două baruri, o sală de conferințe, o sală de sport și un centru spa, investiția în reamenajarea clădirii fiind de peste 10 milioane de euro, după cum au precizat reprezentanții Grupului Rezidor. Rara Hotels face parte din RaRa Group, grup 100% antreprenoriat românesc ce deține afaceri din zona HoReCa, construcții, imobiliare și energie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302