romhotel2020În perioada 20 - 23 februarie, în Centrul Expozițional ROMEXPO (Pavilionul B1), are loc întâlnirea specialiștilor din industria ospitalității - ROMHOTEL. Expoziția prezintă noutățile în ceea ce privește designul interior și accesoriile care trebuie să fie prezente într-o locație HoReCa.
 “Industria HORECA este într-o continuă schimbare și este influențată în fiecare an...

Citeste mai mult ...

mbalecordonbleuPrestigiosul Institut Le Cordon Bleu din Paris anunță lansarea unui MBA (Master of Business Administration) în “International Hospitality and Culinary Leadership”, în parteneriat cu Universitatea Dauphine din Paris, într-un sector care crește rapid, se precizează într-un comunicat de presă. Programul, care va debuta în septembrie 2020...

Citeste mai mult ...

obligatiimediuhorecaGestionarea tuturor tipurilor de ambalaje este, încet-încet, îmbunătățită în România și transformată în gestionare durabilă a materialelor, pentru a proteja, a conserva și a îmbunătăți calitatea mediului, pentru a proteja sănătatea umană și pentru a crea noi oportunități economice pentru stimularea competitivității pe termen lung. Acesta este și scopul pentru care...

Citeste mai mult ...

retentieclientihoreca1Expremio este o companie co-fondată de Bit Soft, leader de servicii și de produse IT în categoria de hoteluri și restaurante cu o experiență de 25 de ani în piața din România. Misiunea Expremio este să creăm relevanță între brandurile de ospitalitate și de restaurant și clientul final, prin capabilități software inovative dezvoltate în România.

Citeste mai mult ...

romhotel2020În perioada 20 - 23 februarie, ROMEXPO organizează Expoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante - ROMHOTEL 2020. Manifestarea se desfășoară în Pavilionul B1 al Centrului Expozițional, concomitent cu ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc în Pavilionul B2.

Citeste mai mult ...

recrutaremanagerihorecaDe-a lungul anilor, am vorbit deseori despre recrutarea personalului în domeniul ospitalității, deoarece acesta a fost întotdeauna un subiect de interes în industrie, atât pentru angajați, cât și pentru proprietarii de business-uri din domeniu. Însă de foarte puține ori am abordat o temă care privește recrutarea managerilor. Pe ei cine îi recrutează?

Citeste mai mult ...

consultant horecaPentru ca o poveste de business să se transforme într-un succes de piață trebuie să se întâlnească mult prea mulți factori pentru a putea spune că meritul reușitei aparține unei singure persoane. Ce trebuie punctat din prima clipă este că antreprenorul are o calitate de necontestat: curajul. Uneori e puțină nebunie, alteori e un context care face ca lucrurile să meargă...

Citeste mai mult ...

tendintedesignhoreca2020Dacă în trecut să iei o cină în oraș era considerat ceva special sau să pleci în city break-uri de 4-5 ori pe an nu-și permitea oricine, astăzi aceste aspecte fac parte din viața normală a majorității locuitorilor din marile orașe. Oamenii percep turismul sau ieșirile în oraș ca pe un drept pe care și-l permit, nu ca pe un lux, și le consideră o parte importantă a vieții lor.

Citeste mai mult ...