tvaalimentatieDe la 1 noiembrie mai multe tipuri de afaceri vor putea aplica cota redusă de TVA de 5%. Printre acestea menționăm: activitatea de restaurant și catering, cazarea în hoteluri și facilități similare, săli de fitness, accesul în parcuri de distracții și parcuri recreative. Ordonanța de urgență care cuprinde și aceste noutăți a fost adoptată în ședința de Guvern din 4 octombrie.

Citeste mai mult ...

scaderetvaturismGuvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanță de urgență iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice prin care se reduce cota Taxei pe Valoarea Adăugată pentru turism și activități conexe. Astfel, de la 1 noiembrie 2018, se extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară...

Citeste mai mult ...

piatamuncii20182018 a devenit un an complex din punct de vedere organizațional. Piața muncii este în continuă dezvoltare și schimbare, astfel că lucrurile sunt diferite față de anul trecut, ca să nu mai vorbim de anii precedenți. Dacă în 2016 încă se mai acceptau oameni capabili din punct de vedere profesional, dar cu o atitudine nu la fel de profesionistă, în 2018 tendința...

Citeste mai mult ...

personalturismÎn ultimii ani tot mai mulți reprezentanți ai industriei turismului și ospitalității din România, atât hotelieri cât și agenți de turism și tur-operatori, avertizează asupra lipsei personalului calificat. Aceștia atrag atenția asupra lipsei unor școli dedicate formării în ospitalitate și a faptului că majoritatea companiilor investesc fondurile proprii în formarea angajaților...

Citeste mai mult ...

ticketvacantaPentru a măsura impactul voucherelor de vacanță, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu ANAT, FPTR, HORA, APET (Asociația Profesională a Emitenților de Tichete) și Sindicatul Funcționarilor Publici, realizează un amplu sondaj privind opinia salariaților, angajatorilor, agențiilor turistice...

Citeste mai mult ...

sanatateasisecuritateaangajatilorPrevenirea constituie o activitate obligatorie și esențială pentru o societate din industria ospitalității, scopul fiind ca salariații acesteia să lucreze într-un mediu cât mai ferit de riscul de accidentare sau de riscul de a căpăta boli profesionale. Conform legislației în vigoare, angajatorii au mai multe obligații pe partea de prevenire a riscurilor profesionale.

Citeste mai mult ...

conferintabucatariPrima conferință dedicată exclusiv industriei gastronomice din România și celor care dau viață acestei industrii (bucătari, patiseri, brutari, cofetari ș.a.), va avea loc pe 19 septembrie a.c., la Brașov. Conferința este organizată de ANBCT (Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism), sub patronajul Ministerului Turismului...

Citeste mai mult ...

curatenieindustriahorecaÎn contextul în care consumatorii sunt tot mai exigenţi și mai educaţi, iar concurenţa din ce în mai mare, succesul afacerilor în HoReCa poate fi dificil de clădit, fiind aflat la capătul unui drum plin de provocări. Diferenţierea tradusă prin design ambiental deosebit, meniu echilibrat, atmosferă primitoare şi servicii ireproşabile, asigurate de un personal...

Citeste mai mult ...
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok