motivareangajatiAngajații implicați și motivați sunt visul oricărui manager și un deziderat din în ce mai mai greu de atins în industria ospitalității de la noi, unde salariile mici, tensiunea constantă inerentă acestui domeniu de activitate, dar mai ales mentalitatea multor manageri și lipsa strategiilor de motivare îi determină pe mulți angajați fie să migreze în străinătate...

cresterehorecalitoralAfacerile din turismul de pe litoral, de la hoteluri la restaurante şi baruri, vor depăşi în acest an nivelul de 1,5 miliarde de lei, cifră aproape dublă faţă de acum cinci ani. Şi numărul firmelor din HORECA va atinge un record, dovadă interesul major pentru investiţii în acest domeniu. Potrivit unui studiu privind afacerile din sectorul HORECA, realizat de KeysFin...

experientahoteluriHotelurile din Europa oferă vizitatorilor internaționali o experiență de calitate satisfăcătoare, punându-le la dispoziție o gamă largă de opțiuni de cazare, de la unități budget până la unități premium, în timp ce mai multe destinații europene depășesc așteptările vizitatorilor internaționali în ceea ce privește precum “overall quality” - calitate generală, ospitalitatea personalului sau “value for money”...

sindicathorecaPrimul sindicat al lucrătorilor din HoReCa a fost lansat oficial la începutul lunii iulie a.c. Sindicatul Național al Lucrătorilor din HoReCa are scopul de a ajuta şi apăra drepturile tuturor membrilor săi de pe teritoriul României, indiferent de sex, etnie, specializare, funcţie, opţiune politică sau apartenenţă la alte organizaţii de profil. De asemenea, sindicatul...

turististrainiromania2017Circa 3,8 milioane de turiști s-au cazat în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din țară în primele 5 luni ale anului, din care mai puțin de 1 milion au fost turiști străini (914.300 mai exact), potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. “Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1.01-31.05.2017 au însumat 3,848 milioane...

liviupopescuCEZ Vânzare, furnizorul tradițional de energie electrică și gaze naturale pentru 1,4 milioane de clienți din România, vine în întâmpinarea antreprenorilor din industria HoReCa, printr-o ofertă personalizată, adaptată nevoilor lor. Aşadar, agenții economici care operează hoteluri, restaurante sau societăți de catering beneficiază, în perioada 15 iunie - 30 iulie 2017...

bon fiscalAgenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) demarează începând cu data de 1 iulie a.c. acțiunea “Litoralul”. În contextul deschiderii sezonului estival și intensificării activităților economice pe fondul creşterii consumului de bunuri şi servicii, începând cu data de 1 iulie, ANAF prin DGAF, va demara acțiuni de control pe Litoral, în vederea identificării...

migratiepersonalhorecaÎn contextul economic deosebit de imprevizibil din ultimii ani, context care încurajează mutarea angajatului de la un loc de muncă la altul, cazurile de migrație a lucrătorilor din  horeca se întâlnesc destul de frecvent şi pot avea consecinţe deosebit de serioase, mai ales când vorbim de oameni cheie - bucătari, directori de hotel, șefi de sală.

Cele mai citite articole

Prev Next