deficitpersonalospitalitateDeficitul de personal din industria ospitalității (hoteluri și restaurante) este estimat în prezent la 50.000 de angajați, situație care se agravează de la an la an, iar în acest context antreprenorii din domeniu se orientează spre zonele defavorizate, de unde transportă zi de zi persoane către centrele de business din România, iar pe de altă parte încearcă să aducă oameni din spațiul extracomunitar...

?>
Citeste mai mult ...

muncalanegruÎn România, munca nenormată reprezintă o problemă, din nefericire, obişnuită, din cauza contribuțiilor substanțiale datorate către bugetul de stat și al nivelului de instruire. Pe lângă domeniul construcțiilor, industria ospitalității, mai ales în perioadele sezoniere, atrage cei mai mulți lucrători plătiți în afara reglementărilor legale.

?>
Citeste mai mult ...

investitiipensiuni595 - acesta este numărul total de investiții în unități de cazare (hoteluri, pensiuni, hosteluri sau vile turistice) studiate în perioada ianuarie-aprilie 2018 de către Victa.ro, asistenta de ofertare la șantierele active din România. Și mai interesant este faptul că, din acest total, pensiunile și agropensiunile reprezintă peste 57% din totalul investițiilor în unități de cazare...

?>
Citeste mai mult ...

conferintaFOROturismProprietari, manageri și chefi de restaurante Michelin, manageri de hoteluri premiați la competiții internaționale, arhitecți și designeri cu proiecte de hoteluri și de restaurante participă pe 8 iunie la București la FORO 2018 - Romanian International Tourism Forum. FORO este un proiect internațional de comunicare, un concept inedit dedicat reputației...

?>
Citeste mai mult ...

carieraindustriaospitalitatiiTinerii interesați să-și dezvolte o carieră în domeniul ospitalității pot afla mai multe informații direct de la maeștrii elvețieni, pe 18 și 19 mai la hotel Novotel. Reprezentanți ai unuia dintre cele mai prestigioase grupuri universitare la nivel mondial în domeniul ospitalității, alături de președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR)...

?>
Citeste mai mult ...

employerbrandVorbim în fiecare zi despre branduri. Știm că o afacere, dincolo de o ofertă pur comercială, trebuie să fie un brand, care să existe în mintea și inima clienților. Pe lista lor de alegeri. Fie că vorbim despre români sau despre străini, clienții restaurantelor devin din ce în ce mai foodie, mai experimentaliști și mai riguroși în decizii.

?>
Citeste mai mult ...

lothusthermeAplicarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru serviciile de recreere ar genera un impact pozitiv de aproximativ 340 de milioane de lei la bugetul de stat până în 2021, conform unei analize a PwC România. Raportul “Analiza pieței activităților și complexelor de recreere din România” relevă faptul că numărul de vizitatori din...

?>
Citeste mai mult ...

expozitieromhotelExpoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante - ROMHOTEL își deschide porțile joi, 19 aprilie, la centrul expozițional Romexpo, pentru profesioniștii din industria ospitalității. Companii din Ungaria, Polonia și România își prezintă ofertele de produse şi servicii specifice pieţei de HoReCa, precum şi noutăţile...

?>
Citeste mai mult ...
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok