piatamunciihorecaTrebuie să recunoaștem cu toții că traversăm cea mai neobișnuită, nepredictibilă și ciudată perioadă din istoria ospitalității. Dacă în 2020 discutam despre pierderile mari, despre “azi deschidem - mâine închidem”, despre cum facem să ne păstrăm oamenii buni, care nu se pot descurca financiar cu ajutorul de la stat, anul acesta, cel puțin la fel de greu ne va fi...

Citeste mai mult ...

granturihorecaPuteți acoperi pierderile parțiale din cifra de afaceri sau din rulaj suferite în anul 2020, comparativ cu anul 2019, în cuantum de 20%. Detalii despre această finanțare: Cine poate aplica? Agențiile de turism licențiate care dețin licențe de turism valabile cel puțin de la data de 01.01.2019 și la data acordării ajutorului de stat, care desfășoară activități conform codurilor CAEN...

Citeste mai mult ...

reinventhoreca20212021 va fi cu siguranță anul reinventării în industria HoReCa. De la introducerea unor noi standarde și proceduri în materie de curățenie și igienă, la dezvoltarea unor noi linii de business și regândirea de la zero a conceptelor și meniurilor sau implementarea tehnologiilor contactless, pandemia COVID-19 continuă să remodeleze afacerile din industria HoReCa...

Citeste mai mult ...

tendinterestaurante2021Piața de HoReCa va avea, în continuare, parte de un an atipic, în care, pentru a face față necunoscutului și inconsecvenței, operatorii vor fi nevoiți să dea dovadă de o bună gestionare a resurselor. De aceea, este important să pornim la drum cu câteva perspective despre cum va arăta 2021, pe care să le luăm în considerare, atunci când ne creăm strategia.

Citeste mai mult ...

esalonaredatoriicrizahorecaÎn vederea aplicării unor măsuri fiscale benefice pentru mediul de  afaceri în contextul în care măsurile pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au generat dificultăți de natură financiară, Guvernul României a prelungit mecanismul simplificat de eșalonare la plată, prin emiterea O.U.G. 226/2020, apărută în Monitorul Oficial pe 31 decembrie 2020.

Citeste mai mult ...

industriaospitalitatiiHospitality Culture Institute susține necesitatea schimbării adresabilității Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, prin Direcția Generală Turism, pentru a deservi ospitalitatea românească, și nu doar turismul local. Potrivit reprezentanților Hospitality Culture Institute, România are de 30 de ani un minister cu rolul de a susține un întreg sector de activitate, însă prin acțiuni și...

Citeste mai mult ...

finantarehorecaConform Ordonanței de Urgență a Guvernului 224/2020, întreprinderile din domeniul turismului, structurile de cazare, de alimentație și agențiile de turism a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei generate de COVID-19, pot obține finanțare nerambursabilă, de până la 800.000 Euro. Ce presupune acest sprijin financiar? Ajutorul de stat se acordă sub formă de granturi, reprezentând 20% din...

Citeste mai mult ...

electricupdisfunctionalitatiOrganizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România - PATRES atrage atenția într-un comunicat de presă că ghidul de finanțare al Proiectului Electric Up dezavantajează sectorul HORECA și IMM-urile cu un consum de energie mic spre mediu și face un apel public la Ministrul Energiei să ia în considerare observațiile și recomandările PATRES pentru ca programul să-și atingă...

Citeste mai mult ...