migratiepersonalhorecaÎn contextul economic deosebit de imprevizibil din ultimii ani, context care încurajează mutarea angajatului de la un loc de muncă la altul, cazurile de migrație a lucrătorilor din  horeca se întâlnesc destul de frecvent şi pot avea consecinţe deosebit de serioase, mai ales când vorbim de oameni cheie - bucătari, directori de hotel, șefi de sală.

employerbrandingUn vechi proverb spune că “Omul sfințește locul”. Este valabil în viața de zi cu zi, dar și în business. Inclusiv în business-ul de HoReCa. În interacțiunea cu clienții, personalul din Horeca trebuie să fie un ambasador de brand. Și, mai mult decât atât, un influencer - chiar un educator al consumatorului. Angajații fac brandul. Totodată, brandul comunică în primul rând prin ei...

angajarisezonestivalIată-ne în fața noului sezon estival. Ce ne aduce acest an și care vor fi provocările la capitolul angajați? În primul rând, există șansa ca acest an să fie mai bun la capitolul oameni disponibili să lucreze pe litoral. Chiar dacă numărul locațiilor se mărește de la an la an și nevoile de angajare cresc continuu, nu trebuie să ignorăm aptul că se anunță un sezon estival bun...

mysteryguestÎmbunătățirea calității serviciilor este (sau ar trebui să fie) un obiectiv permanent al managerilor din industria HoReCa. Însă nu poți îmbunătăți ceva ce nu măsori! Primul pas în procesul de îmbunătățire a serviciilor îl reprezintă așadar evaluarea lor. Este important să știți exact (nu să credeți că știți!) cum percep clienții calitatea serviciilor oferite de hotelul...

invatamantdualÎnvățământul dual reprezintă o soluție concretă și aplicabilă la criza acută de personal cu care se confruntă industria HoReCa, au subliniat lideri din domeniu, cu ocazia primei ediții a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității, organizată în luna aprilie de HORA - Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

conferintatophotel2017Cea de-a X-a ediție a TopHotel Tourism&Leisure Investment Conference, cel mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, a turismului și a ospitalității de pe plan local, se va desfășura în perioada 25-26 mai, la hotelul Marriott din București. Evenimentul reunește specialiști de top din industrie care vor identifica noi oportunități de business și vor analiza cele mai importante schimbări din domeniu.

sosirihoteluriSosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare în primul trimestru al acestui an au însumat 2,06 milioane, în creştere cu 10,9% faţă de cele din primul trimestru al anului precedent, a anunțat Institutul Național de Statistică. Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică au reprezentat 78,4% (1,6 milioane)...

tendinteamenajarehorecaPentru că ne dorim să vă ținem la curent cu noutățile din lumea designului, Echipa Creativ Interior vă prezintă lista cu cele mai importante tendințe în amenajările Horeca pentru anul 2017, care vă vor ajuta să câștigați încrederea clienților existenți, dar și să atrageți clienți noi. Spații mici, dar personalizate. De ce tot mai mulți beneficiari optează pentru spații mici?...

Cele mai citite articole

Prev Next