barista_competitionDesfasurata in perioada 28-30 aprilie competitia nationala de barista a ales castigatorii care vor merge la WBC in Marea Britanie. in prima zi de concurs, dedicata sectiunii Coffee in Good Spirits, Irish Coffee, Marius Morosanu a fost desemnat castigator si va reprezenta Romania la Londra. Desfasurata in perioada 28-30 aprilie competitia nationala de barista a ales castigatorii care vor merge la WBC in Marea Britanie.
Citeste mai mult ...


baristaAsociatia de Cafea de Specialitate din Romania (Scae Romania) a lansat primul Concurs National de Barista la Capital Plaza in Bucuresti. Competitia se desfasoara pe parcursul a trei zile si a inceput cu proba Irish Coffee, care consta in preperarea a doua cafele Irish identice si doua semnaturi personale, folosindu-se alcool.
Citeste mai mult ...

Selgros01Selgros Cash & Carry creeaza o platforma pentru intalniri, schimburi de idei si consiliere intre furnizorii si clientii companiei prin organizarea Zilelor Selgros. Aceste evenimente care promoveaza contactul direct intre consumatori si revanzatori pe de o parte si producatori/importatori pe de alta parte vor avea loc in anul 2010 in toate magazinele Selgros din Romania.
Citeste mai mult ...


goodwineOrganizatorii Targului International de Vinuri GoodWine Bucuresti lanseaza prima editie a Salonului de Vinuri GoodWine in Brasov in perioada 11-13 iunie 2010, ca parte integranta a unei serii de evenimente dedicate sprijinirii producatorilor locali de vin premium, dar si a importatorilor, distribuitorilor si magazinelor specializate.
Citeste mai mult ...

perla_harghiteiSub acelasi brand consacrat - Perla Harghitei, se regasesc acum toate variantele de ape minerale naturale: carbogazoasa, decarbogazificata partial (light) si plata. Perla Harghitei, unul dintre primii trei producatori de ape minerale naturale din Romania, a lansat pe piata sortimentul de apa minerala naturala plata.
Citeste mai mult ...

roquefort47Cand vine vorba despre branzeturi fine, roquefort intra automat in topul marilor branzeturi ale lumii, alaturi de parmigiano reggiano, camembert, gorgonzola sau grana padano. Printre branzeturile albastre, isi împarte podiumul cu stilton si bleu d’auvergne. Viata si povestea acestei branze apar destul de tarziu in peisajul culinar, abia odata cu legile moderne de protejare a produselor traditionale, insa branza in sine este veche de secole.
Citeste mai mult ...

poveste_dop47Dopul desemneaza conform dex o bucata de pluta (sticla, cauciuc etc...), cu care se astupa deschizatura unei sticle sau a unui vas ingust. Ne vom opri asupra dopului de pluta, cel care de cateva sute de ani “busoneaza” sticlele de vin, fie el linistit sau spumant.
Citeste mai mult ...
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok