curatenielocatiihorecaCurățenia este o condiție sine qua non pentru satisfacția și siguranța clienților care trec pragul unui hotel sau restaurant, iar igiena în aceste spații trebuie tratată cu maximă seriozitate de către cei responsabili cu acest lucru. O abordare neglijentă a acestui aspect poate avea repercusiuni serioase asupra sănătății consumatorilor și întreaga experiență a clientului...

Citeste mai mult ...

platacucardulhorecaPlata cu cardul în unitățile HoReCa este acum mai ușoară și mai convenabilă pentru operatorii HoReCa, cu myPOS - soluţia de plăţi inovatoare care permite comercianţilor de toate tipurile și dimensiunile să accepte plăţi cu cardul într-un mod simplu și eficient, evitând comisioanele lunare, taxele bancare sau preocupările legate de fluxurile de lichidități.

Citeste mai mult ...

clientirauplatniciSe întâmplă deseori în industria ospitalității să avem de-a face cu rău platnici: de la clientul care pleacă fără să plătească de la un restaurant până la turistul care face check-out-ul pe furiș, fără a achita contravaloarea serviciilor hoteliere. Pierderea contabilă a operatorului poate părea minoră, dacă vorbim de cazuri izolate, însă, chiar și așa, există soluții legale...

Citeste mai mult ...

capacitatecazareromaniaNumărul locurilor de cazare turistică existente în România a ajuns la 353.300 la data de 31 iulie 2018, cele mai multe locuri fiind în hoteluri (196.700) urmate de pensiunile agroturistice (cu 48.600 locuri), pensiunile turistice cu (35.800 locuri), vilele turistice (cu 16.000 mii locuri) și hosteluri (cu 14.200 locuri).

Citeste mai mult ...

impozithorecaDeși o dată cu aderarea României la UE, tratamentul fiscal nu ar trebui să discrimineze între rezidenți și nerezidenți, totuși se pare că, în practică, acest lucru nu se întâmplă. Un caz specific este cel al nerezidenților care au investit în România în domeniul hotelurilor, barurilor și restaurantelor, companii care au devenit în anul 2017 plătitoare de impozit HoReCa.

Citeste mai mult ...

tvaalimentatieDe la 1 noiembrie mai multe tipuri de afaceri vor putea aplica cota redusă de TVA de 5%. Printre acestea menționăm: activitatea de restaurant și catering, cazarea în hoteluri și facilități similare, săli de fitness, accesul în parcuri de distracții și parcuri recreative. Ordonanța de urgență care cuprinde și aceste noutăți a fost adoptată în ședința de Guvern din 4 octombrie.

Citeste mai mult ...

scaderetvaturismGuvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanță de urgență iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice prin care se reduce cota Taxei pe Valoarea Adăugată pentru turism și activități conexe. Astfel, de la 1 noiembrie 2018, se extinde aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară...

Citeste mai mult ...

piatamuncii20182018 a devenit un an complex din punct de vedere organizațional. Piața muncii este în continuă dezvoltare și schimbare, astfel că lucrurile sunt diferite față de anul trecut, ca să nu mai vorbim de anii precedenți. Dacă în 2016 încă se mai acceptau oameni capabili din punct de vedere profesional, dar cu o atitudine nu la fel de profesionistă, în 2018 tendința...

Citeste mai mult ...

1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok