Finala Campionatelor regionale de barista, la start

Finala Campionatelor regionale de barista, la start

barista_competition

Campionatul naţional de barista se va desfăşura în perioada 30 martie - 1 aprilie 2011, la Capital Plaza, Bucureşti, locul în care acest eveniment a avut loc şi anul trecut. Pentru etapa naţională s-au calificat ocupanţii primelor trei locuri din fiecare campionat regional. Aşa cum s-a întâmplat la competiţiile regionale de barista organizate până acum (Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara şi Craiova) şi finala competiţiei naţionale de barista va fi împărţită în trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art şi Coffee in Good Spirits (Irish Coffee).

SCAE_Campionat national

În cadrul primei probe, concurenţii vor trebui să prepare 4 espresso, 4 cappuccino şi 4 băuturi, semnătura personală, în 15 minute.

Cea de-a doua probă constă în prepararea a două băuturi caffe macchiato cu desen, două cappuccino cu desen şi două băuturi, semnătură personală, cu desen (desenele celor două băuturi trebuie să fie identice), în 8 minute.

La cea de-a treia probă se caută cei mai buni preparatori de Irish Coffee, probă la care concurenţii trebuie să realizeze două băuturi calde, făcute din whisky, zahăr, cafea şi frişcă (nu sunt permise alte ingrediente) şi două băuturi reci, semnătură personală, din cafea şi alcool şi orice alt ingredient se doreşte.