Irlanda reduce TVA-ul pentru hoteluri şi restaurante, cu 4.5%

Guvernul irlandez a anunţat reducerea cu 4.5% a TVA-ului pentru bunurile şi serviciile oferite în industria Turismului, ca parte a eforturilor de a sprijini acest sector şi de a stimula crearea de noi locuri de muncă în industrie. Reducerea TVA de la 13.5%, cât este în prezent pentru acest sector, la 9%, va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2011.
tva2Sectorul restauraţiei din Irlanda a salutat iniţiativa guvernului: “Numeroasele măsuri pozitive din ultimul timp vor întări încrederea oamenilor din acest sector, vor aduce oamenii înapoi la muncă şi vor revitaliza industria turismului şi a ospitalităţii”, a declarat CEO la Restaurants Association, Irlanda, Adrian Cummins. Acesta a adăugat că turismul poate aduce o contribuţie semnificatică la revenirea economică a ţării. 
Printre cei care beneficiază de reducerea TVA se numără restaurantele şi firmele de catering, unităţile de cazare din Irlanda precum şi centrele de divertisment, sport şi tarifele de intrare la atracţiile turistice.
Asociaţia Restaurantelor din Irlanda (Restaurants Association) care reprezintă în jur de 700 de restaurante cu peste 63.000 angajaţi, îşi va instrui membrii, în perioada următoare, pentru a trece la noile reglementări.
Aceasta nu este o măsură singulară pe care guvernul irlandez intenţionează să o aplice în acest sector. Există de asemenea planuri de desfiinţare a taxei de călătării de 3 euro cu intenţia de a revigora industria travel în ţară.


Cele mai citite articole

Prev Next