Cheful David Contant pleacă definitiv din România

David Contant, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi chefs din Bucureşti, pleacă definitiv din România dupa aproape 6 ani în care a lucrat aici neîntrerupt, potrivit restograf.ro.
“Dificultăţile de aprovizionare constantă cu produsele de calitate cu care era obişnuit să lucreze în restaurantele gastronomice în care s-a format şi şi-a câştigat reputaţia, dar şi locaţia nepotrivită pentru un asemenea restaurant, l-au făcut pe David Contant să renunţe şi să decidă să părăsească definitiv România, după ce nu a reuşit să asigure profitabilitatea necesară continuării activităţii”, se arată pe site-ul Restograf.

davidcontant1

Francez, în vârstă de 44 de ani, David Contant a început o carieră de succes în gastronomia fină (haute cuisine) franţuzească, ajungând până la nivelul de sous-chef în restaurantul de 3 stele Michelin al lui Georges Blanc, al cărui adjunct a fost.
După restaurantul lui Georges Blanc, David Contant a lucrat în alt restaurant de 3* Michelin în America de Sud, după care a fost recrutat ca chef al nou-creatului, în 2006, restaurant Heritage.
După plecarea de la Heritage a lucrat o vreme pentru fiul lui Adrian Năstase, la restaurantul lui Maison de Karin de la Moxa, până cand a fost deschis Bonton Palace, în Herastrau, unde a lucrat pentru câteva luni, pregătind lansarea şi arhitectura culinară a stabilimentului. David Contant a mai lucrat pentru scurt timp şi pentru George Copos, ca chef al restaurantelor de la hotelul său Crowne Plaza, dupa care şi-a deschis propriul restaurant, Bistrot David Contant, pe strada Mihai Eminescu, aproape de intersecţia cu strada Polonă, din Bucureşti.