Conferinţa Hotelieră şi de Turism Transilvania 2011

A treia ediţie a Conferinţei Hoteliere şi de Turism din Transilvania se va desfăşura în perioada 8-9 iunie 2011, la Braşov. Evenimentul se adresează profesioniştilor din industria ospitalităţii şi turismului, şi este organizat de Consiliul Judeţean Braşov şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT).
afisbvPreşedintele APDT, Christian Macedonschi a declarat că prin organizarea acestui eveniment încearcă să aducă în România, respectiv la Braşov, oameni cu experienţă vastă, care să ajute operatorii din turism şi gastronomia românească să-şi perfecţioneze serviciile. Totul în contextul unor cerinţe şi aşteptări din ce în ce mai pretenţioase venite din partea industriei turismului internaţional.
Printre cele mai importante teme care vor fi dezbătute în acest an, la Braşov, se numără şi metodele de îmbunătăţire a serviciilor din domeniul hotelier şi al ospitalităţii. Participanţii vor dezbate şi importanţa „Calităţii continue în formarea profesională" şi vor încerca să identifice cele mai bune „Sisteme de E-Marketing şi E-Booking integrate - Cheia succesului în promovarea şi vânzarea unităţilor de cazare", în baza experienţei unor specialişti invitaţi din Germania, Austria, Spania şi România.
Alte teme abordate în cadrul conferinţei sunt “Cardul turistic Braşov” prezentat de APDT alături de modelul spaniol “Gijon card” – invitaţi speciali din regiunea Gijon – Spania. Cei prezenţi vor primi şi o serie de informaţii despre Clusterele Turistice care reprezintă un plus de valoare pentru industria turistică românească.
În acest an, organizatorii au ales o locaţie spectaculoasă. Ei au decis ca, gazda conferinţei care va începe în 8 iunie să fie Salonul Medieval, din cadrul restaurantului Cetatea Braşovului, deoarece îşi propun să vină cu un concept inedit, pentru un eveniment care nu va însemna doar speech-uri şi proiecţii. “Anul acesta este marcat de 800 de ani de la poposirea cavalerilor teutoni pe meleagurile Transilvănene, de aceea tot ce vom organiza în acest an va purta o amprentă medievală, fapt ce se va regăsi în programul nostru de desfăşurare a Conferinţei. Locaţia aleasă este Cetatea Medievală Braşov, unde vom crea o piaţă medievală cu cavaleri, show de foc şi meşteri care vor lucra în faţa vizitatorilor. Dorim ca acest eveniment, dedicat turismului, sa fie mai mult decât discursuri şi proiecţii”, a declarat preşedintele APDT Braşov, Christian Macedonschi.
În cadrul evenimentului din 8 iunie vor fi montate standuri de prezentare pentru firme care doresc să îşi prezinte produsele la peste 150 de persoane. Participanţii aparţin lanţurilor hoteliere şi de restaurante, pensiunilor din zona Transilvaniei şi cele aferente Bucureştiului. Este organizat şi un “Mobile Cooking Show” - gătit în locaţii inedite, invitaţii fiind serviţi din vesela specifică timpurilor medievale.
Conferinta Hotelieră şi de Turism va continua în data de 9 iunie – zi denumită “Cluster Day” -, într-un cadru mai restrâns, la hotel Aro Palace unde se va constitui un workshop – Braşovul Turistic C.E.B. şi Asociaţia Hotelierilor Braşoveni.


Cele mai citite articole

Prev Next