Veneţia vrea introducerea taxei hoteliere începând cu 1 iulie

Autorităţile din Veneţia au anunţat că oraşul va introduce o taxă hotelieră de 1 euro de persoană pe noaptea de cazare, asemănătoare cu aceea propusă în Florenţa. Aceasta va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2011, potrivit lui Giorgio Orsoni, primarul Veneţiei, nu înainte de a fi votată în Consiliu, lucru văzut însă ca o formalitate.  

venice

Prin această taxă se estimează că vor fi aduşi aproximativ 20 de milioane de euro anual la bugetul local, bani care se doresc a fi investiţi în dezvoltarea infrastructurii şi în reabilitarea monumentelor culturale din oraş. În extrasezon (din noiembrie până în februarie) se va percepe un tarif mai scăzut.
Anunţul a stârnit o reacţie promptă din partea operatorilor din industria hotelieră din regiune care se opun vehement introducerii acestei taxe. Taxa hotelieră vine în urma unei legi federale recente, care permite comunelor să introducă asemenea taxe targetate. Cu toate acestea, ministrul Turismului din Roma, Vittoria Brambilla a sugerat  că Veneţia trebuie să aştepte pentru aprobarea lor, o afirmaţie respinsă deja de primarul Veneţiei, Giorgio Orsoni.