Restauratorii englezi reduc preţurile şi personalul angajat

O treime din restauratorii britanci şi-a redus preţurile şi a aproximativ un sfert a redus numărul angajaţilor temporari în ultimele şase luni pentru a ajuta afacerile să facă faţă recesiunii, a indicat un studiu realizat pe un grup de 500 proprietari de restaurante. Dar in ciuda acestor măsuri de reducere a costurilor şi teama de adâncire a recesiunii, 31% din respondenţii chestionaţi de Aviva în analiza sa bianuală SME (Small and Medium Enterprises) Pulse, încrederea în revenirea economică în rândul operatorilor din sectorul restauraţiei este mai mare decât în alte sectoare ale economiei.

UKrestaurant1
Potrivit ultimelor date, 20% din proprietarii de restaurante sunt încrezători că economia se va îmbunătăţii în acest an, comparativ cu 13% din totalul întreprinzătorilor mici şi mijlocii. Pe lângă reducerea preţurilor şi a personalului, restaurantele au spus celor de la Aviva că iau în considerare, pentru a-şi menţine afacerile, următoarele aspecte: reducerea orelor suplimentare şi a cheltuielilor cu acestea (27% din respondenţi), reducerea personalului permanent (23%), discounturile (23%) şi diverisificarea (15%). TVA-ul pentru restaurante, ca şi pentru majoritatea bunurilor şi serviciilor în Marea Britanie este de 20%.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok