Sodexo achiziţionează divizia de catering Lenotre a Accor Group

Lenotre_01Agenţia Reuters anunţă că grupul francez de catering Sodexo a încheiat un acord de achiziţie a diviziei de gourmet catering Lenotre de la grupul hotelier Accor pentru suma de 70 de milioane de euro.
Analiştii economici au evaluat valoarea diviziei Lenotre între 50 şi 70 milioane de euro, bazată pe câştigurile înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA).
Accor, al patrulea cel mai mare grup hotelier din lume după InterContinental, Marriott şi Starwood, a anunţat în luna aprilie că intenţionează să vândă Lenotre pentru a reduce datoriile şi a se concentra pe nucleul companiei şi anume afacerile hoteliere.

 Lenotre-cake
Denis Hennequin, director executiv al Accor a spus în luna mai că lanţul hotelier a primit câteva oferte de la grupuri din industria ospitalităţii şi fonduri de investiţii.
Lenotre, care în 2010 a avut vânzări de 105 milioane de euro şi 1.400 de angajaţi, deţine boutiques în întreaga lume în care oferă produse de patiserie, meniuri gourmet, produse din ciocolată şi dulciuri.


Cele mai citite articole

Prev Next