Bucătari profesionişti din toată ţara intră în „Arena Bucătarilor”

În perioada 1-2 septembrie 2011 se desfăşoară la Bucureşti a doua ediţie a concursului de gătit Arena Bucătarilor, eveniment dedicat bucătarilor profesionişti din toată ţara. Organizată de Selgros Cash&Carry, competiţia va reuni anul acesta 50 de echipe de bucătari profesionişi din ţară care vor concura la cele 2 secţiuni ale concursului.
gatitPrima secţiune, din 1 septembrie, constă în pregătirea a 2 feluri de mâncare, un fel principal şi un desert, având la dispoziţie exclusiv ingredientele puse la dispoziţie de organizator. De menţionat că ingredientele (conţinut şi cantităţi) vor fi secrete până la ora începerii concursului şi identice pentru toţi concurenţii.
A doua secţiune, care va avea loc pe 2 august, constă într-un concurs de creaţie, care presupune prepararea unui fel principal de mâncare din ingrediente liber alese de către concurent dintr-o listă pusă la dispoziţie de către organizator.
Juriul va fi compus din cinci persoane, maeştri în arta culinară, reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT), precum şi din reprezentanţi ai organizatorului. Juriul va lua în considerare în cadrul jurizării cel puţin următoarele aspecte, potrivit informaţiilor de pe site-ul competiţiei: arenaneagragust, inovaţie în prezentare, pregătire profesională/ preparare corectă, mise-en-place şi curăţenie. Concurenţii sunt selectaţi dintre clienţii organizatorului cu specific gastronomic.
După jurizare, preparatele culinare vor fi oferite spre degustare publicului.
Concursul va fi organizat în aer liber, în parcarea magazinului Selgros Băneasa, între orele 11.00 şi 18.00. În cadrul competiţiei vor avea loc şi demonstraţii de gătit şi degustări.