Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber a ajuns la Bucureşti

După 4 oraşe importante din România a venit rândul Bucureştiului să găzduiască Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber – ediţia 2011. În perioada 21-23 octombrie 2011, bucătari profesionişti dar şi simpli amatori pasionaţi de gastronomie sunt invitaţi la Plaza România din Capitală, la cea mai mare competiţie culinară în aer liber din ţara noastră. Gazda Campionatului va fi maestrul Antonio Passarelli, şi, cu această ocazie, va fi sărbătorită şi Ziua Internaţională a Bucătarului (Internaţional Chefs Day), celebrată anual în întreaga lume, la data de 20 octombrie.
competitionSistemul de înscriere în competiţie este organizat, ca de obicei, pe două grupe: Profesionişti şi Amatori, iar fiecare grupă este jurizată separat de către o comisie internaţională. Principalele criterii de evaluare sunt: gustul produselor culinare, prezentarea acestora în forma finală, dexteritatea concurentului şi igiena acestuia. Ca şi la celelalte evenimente organizate de Asociaţia Culturală Euro-Est Alternativ, şi de data aceasta vor fi pregătite demonstraţii culinare pe scenă, concerte şi două demonstraţii-record cu peste 4.000 de porţii oferite gratuit publicului.
colaj_4Printre invitaţi se numără maeştrii: Charlie Fadida (căpitan al echipei olimpice a Israelului), Elena Schramko (organizatoarea Cupei Kremlinului), Guido Debono (preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Malta), Hay Schwartz (preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Israel), Spyros Dimitriou (consultant gastronomic), Reuven Harel (preşedintele de onoare al Asociaţiei Bucătarilor din Israel), Jyrki Yli-Uotila (preşedinte Eurotoques Finlanda), Thomas Gugler (Vicepreşedinte al Asociaţiei Bucătarilor din Arabia Saudită) şi mulţi alţii.
Ediţia din 2011 a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber s-a desfăşurat în Iaşi (5-6martie 2011), Piteşti (24-26 iunie), Timişoara (1-3 iulie), iar la sfârşitul lunii octombrie Campionatul ajunge la Bucureşti.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Euro-Est Alternativ (A.C.E.E.A) şi este singura Competiţie Gastronomică Continentală din România certificată de World Association of Chefs Societies (WACS).