Seminarii privind securitatea în muncă pentru industria ospitalităţii

Peste 150 de manageri, antreprenori şi angajaţi din industria ospitalităţii au participat în perioada 27-28 octombrie 2011, la Sinaia, la primul Seminar Regional de Informare din cadrul Proiectului „Securitatea şi sănătatea în muncă, o premisă pentru competitivitate”, adresat Regiunii Muntenia-Sud.
Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont” Bucureşti (INCDPM), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a organizat acest prim seminar din seria celor kitchenopt Seminarii Regionale de Informare organizate în cele 8 regiuni ale României, reuşind să atragă atenţia asupra celor mai importante aspecte privind modul de aplicare a legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă.
Timp de 2 zile, experţii români şi internaţionali au prezentat participanţilor exemple de bune practici în managementul riscurilor şi organizarea flexibilă a muncii în hoteluri, restaurante şi firme de catering ale unor companii din ţară şi din Europa. În acest context s-au purtat discuţii referitoare la creşterea competitivităţii prin prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, managementul factorilor de risc, modalităţi de realizare a flexisecurităţii sau prevenirea accidentelor de muncă şi profesionale. Nu au lipsit bunele practici în domeniu şi sesiunile de lucru în grupuri prin intermediul cărora participanţii au adresat întrebări şi au aflat informaţii utile companiilor pentru care lucrează.
Participanţii interesaţi pot solicita informaţii despre următoarele seminarii, prin email la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,  după cum urmează :
• Bucureşti Noiembrie 2011 - Seminar HORECA Bucureşti (Bucureşti-Ilfov);
• Timişoara Decembrie 2011 - Seminar HORECA Regiunea Vest: judeţele Arad,
Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş;
• Braşov Ianuarie 2012 - Seminar Horeca Regiunea Centru: judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu;
• Craiova Februarie 2012 - Seminar HORECA Regiunea Sud-Vest: judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;
• Iaşi Martie 2012 - Seminar HORECA Regiunea Nord-Est: judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui;
• Cluj Aprilie 2012 - Seminar HORECA Regiunea Nord-Vest: judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj;
• Constanţa Iunie 2012 - Seminar HORECA Regiunea Sud-Est: judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea.
securitateProiectul naţional strategic „Securitatea şi sănătatea în muncă, o premisă pentru competitivitate” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni!
Prin implementarea acestuia se promovează o mai bună vizibilitate a problematicii securităţii şi sănătăţii în muncă în mediul de afaceri din România, a organizării flexibile ca premisă a creşterii competitivităţii şi adaptabilităţii companiilor româneşti la cerinţele pieţei.