ANTREC a acordat premiile Margareta de Aur 2011

Cea de-a VII-a ediţie a Concursului Margareta de Aur - concurs organizat de ANTREC şi revista Vacanţe la Ţară – a premiat cele mai bune pensiuni din România la 4 categorii: Tradiţie Locală, Gastronomie, Agrement şi Cea mai frumoasă grădină. Premiile Margareta de Aur au fost acordate la începutul lunii noiembrie proprietarilor de pensiuni care au reuşit să menţină la un nivel ridicat calitatea serviciilor din turismul rural, care au păstrat tradiţia locală în arhitectura pensiunilor şi care au ridicat gastronomia la rangul meritat.

loc1

                                      (Pensiunea Domnescu din Mărginimea Sibiului -

                                       câştigătorul Premiului Margareta de Aur 2011)

Marele premiu Margareta de Aur a fost câştigat de pensiunea Domnescu din Mărginimea Sibiului, iar la cele 4 categorii câştigătorii au fost: pensiunea Casa Bunicii din Bran, Braşov (câştigătorul categoriei Tradiţie Locală), pensiunea Sub Piatră din Sălciua, Alba (la categoria Gastronomie), pensiunea Carol din Oglinzi, judeţul Neamţ (câştigătorul categoriei Agrement) şi pensiunea Eden din Tulcea – la categoria “Cea mai frumoasă grădină”. Premiul special la această categorie l-a obţinut Pensiunea”Melba”-Dubova,Mehedinţi - Premiul Grădina Plutitoare.

melba

                      (Pensiunea Melba, Mehedinţi - Premiul Grădina Plutitoare)

În premieră anul acesta s-a acordat marele premiu pentru organizare festivaluri câştigat de Casa Matei - Berca, Buzău pentru organizarea Festivalului Cărnaţilor de Pleşcoi.
Cum au fost alese pensiunile? Filialele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din ţară propun pensiunile cu cele mai bune rezultate anuale din regiunile lor, iar apoi juriul alege câştigătorii pe secţiuni şi le premiază. Juriul ediţiei din anul acesta a fost format din Teodor Isbăşescu, asistent în cadrul Facultăţii de Management Agroturistic, Cristian-Alexandru Catană, redactor al revistei “Vacanţe la Ţară” şi Marius Ioniţă, turist.