Cele mai bune afaceri din comerţul electronic românesc în 2011

Cele mai performante afaceri din comerţul electronic românesc vor fi premiate pe 22 noiembrie la Gala Premiilor eCommerce, după 8 luni în care cele peste 60 de magazine online participante (la 16 categorii printre care şi Servicii), au trecut prin probe extrem de dificile pentru a demonstra că fac comerţ online de calitate. Obiectivul acestei competiţii, organizate anual de Link2 eCommerce, este acela “de a creşte calitatea magazinelor online româneşti şi, astfel, a încrederii consumatorilor în tranzacţionarea pe internet”, a declarat Andrei Radu, organizatorul acestei competiţii. La eveniment sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi de evoluţia comerţului electronic românesc.
Printre cele 16 categorii la care s-au putut înscrie magazine online din România se numără: Alimentare şi Băuturi, Articole sportive, timp liber şi divertisment, IT&C sau Servicii.

altgpec

“GPeC 2011 este, fără îndoială, cea mai dură ediţie de până acum şi a aduce extrem de multe noutăţi pe zona de competiţie. Ne-am asumat sarcina dificilă de a organiza primul eveniment-maraton din online-ul românesc, care s-a desfăşurat pe parcursul a 8 luni de zile, prin care am vrut să arătăm că relevanţa unei competiţii nu se măsoară în numărul de trofee, ci în know-how-ul câştigat de participanţi. Dorinţa noastră cea mai mare este aceea de a creşte standardele în piaţă şi, astfel, încrederea consumatorilor în comerţul electronic”, a mai declarat Andrei Radu.
Ediţia din acest an vine cu o serie de noutăţi. În primul rând criteriile de preselecţie au devenit mult mai restrictive şi presupun respectarea de către magazinele online a  legislaţiei în vigoare şi a bunelor practici în comerţul electronic românesc, fără de care niciun magazin online nu ar trebui să existe. O altă premieră la ediţia GpeC din acest an este acordarea Marcii de Încredere Trusted.ro – programul de certificare iniţiat la nivel naţional de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, GpeC şi Legi-internet.ro.

comert

“Din aprilie când am pornit înscrierile şi până acum, sunt 8 luni în care magazinele online participante au trecut prin 3 etape de jurizare diferite şi au fost analizate de 17 specialişti prin prisma a 89 de criterii de jurizare”, a declarat Andrei Radu.
Cea de a VI-a ediţie a Galei se va desfasura marţi, 22 noiembrie 2011, la Crystal Palace Ballrooms, în Bucureşti. Festivitatea de premiere este precedată de Conferinţele GPeC care reunesc, ca în fiecare an, nume sonore ale industriei online, cum ar fi: Marius Ghenea (FIT Distribution), Doina Costache (Google România), Radoslaw Hofman (PayU), Cristian Herghelegiu (ePayment), Dorin Boerescu (2Parale), Liviu Taloi (consultant e-commerce), Bogdan Manolea (Legi-Internet.ro), Cătălin Constantin (NewsMan), Cristian China-Birta (blogger).