Obstacole în calea dezvoltării industriei ospitalităţii din UK

Considerată de multe ori un model de succes, industria ospitalităţii din Marea Britanie se confruntă astăzi cu 3 mari obstacole: TVA-ul ridicat pentru unităţile de cazare şi restaurante, procesul lent de acordare a vizei şi birocraţia, potrivit preşedintelui Asociaţiei Industriei Ospitalităţii din UK, Christopher Davy.
Studiile recente realizate pentru ultimul raport al British Hospitality Association arată că industria ospitalităţii este a cincea industrie ca mărime din Marea Britanie şi că aceasta are abilitatea de a crea 236.000 de noi locuri de muncă până în anul 2015, a declarat Davy Christopher. Totuşi, a adăugat acesta, această industrie nu va putea atinge potenţialul maxim fără ajutorul Guvernului, care trebuie să reducă de urgenţă TVA-ul pentru acest sector şi să accelereze procesul de acordare a vizei.

uk

“Industria ospitalităţii nu are nevoie de cadouri din partea Guvernului, ci de suport. Guvernul trebuie să ne ajute să îndepărtăm aceste bariere care stau în calea creşterii industriei ospitalităţii", a mai declarat preşedintele BHA.
Fără reducerea TVA-ului, Marea Britanie nu poate deveni o ţară competitivă în raport cu vecinii ei europeni. În prezent singurele ţări din Europa cu un nivel al TVA-ului mai ridicat decât în Marea Britanie sunt Danemarca şi Lituania. “Noi, cei din Marea Britanie, nu putem concura cu omologii noştri din Europa. Nivelul TVA-ului din Franţa pentru unităţile de cazare este de 5.5%, iartva francezii au redus TVA-ul şi pentru mesele la restaurant. Acest lucru se simte nu doar la unităţile de cazare dar şi la obiectivele turistice (...) Dacă am putea reduce TVA-ul la 5% acest lucru va aduce o creştere semnificativă industriei noastre. Suntem în discuţii cu ministerele despre cum putem face acest lucru”, a mai declarat preşedintele BHA.
Potrivit acestuia Guvernul ar trebui să revizuiască şi procedura de acordare a vizei, pentru a impulsiona numărul turiştilor din alte ţări decât din Europa. În 2009 de exemplu 58.000 de turişti şi-au anulat călătoriile în UK pentru că le-au fost respinse vizele sau pentru că procesul de obţinere al vizei a fost prea lung.