Young Professionals lansează proiectul YPC Café

 YPC Café este un proiect de antreprenoriat social ce susține ONG-urile și proiectele sociale cu impact pozitiv în societate. YPC Café este o cafenea care va deveni un loc de întâlnire a persoanelor pasionate și preocupate de dezvoltare personală și profesională prin crearea Centrului de Dezvoltare Personală, unde se vor desfășura evenimente specifice: workshopuri de dezvoltare personală, întâlniri de networking, expoziții de artă, concerte, speakeri speciali precum și multe alte evenimente excepționale.

Cafe-YPC
 

Unicitatea acestui concept este dată de faptul că profitul locației va fi direcționat către ONG-uri pentru susținerea unor proiecte și cauze sociale cu impact în comunitate. ONG-urile sunt parte a societății civile și joacă un rol important în soluționarea multor probleme economice, sociale, culturale și de altă natură contribuind astfel la realizarea unui echilibru în societate. De asemenea, YPC Café va desfășura anual sesiuni de concursuri de proiecte sociale, la care ONG-urile pot apela pentru finanțarea proiectelor lor.
Profesioniști cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani din toate domeniile de activitate și industriile, interesați de cultură, dezvoltare personală și cărora le place să socializeze.
YPC Café va fi perceput ca un spațiu cald și primitor, unde gazdele crează o relație specială cu clienții, de încredere și simpatie. Se dorește ca pe lângă parteneriatele media realizate, baza promovării cafenelei să fie recomandările clienților mulțumiți.


Obiective:
•    Susținerea ONG-urilor în proiectele și cauzele care aduc o contribuție reală și o schimbare vizibilă în societate.
•    Crearea Centrului de Dezvoltare Personală și Profesională YPC Café.
•    Crearea Comunității de oameni valoroși, motivați și pasionați de dezvoltare personală.

Cafe-YPC1
 

Activitati:
YPC Café va organiza o varietate de evenimente proprii de calitate.
În plus, Centrul va susține și organizarea unor evenimente ale altor ONG-uri, oferind sală gratuit, în limita disponibilității. Astfel va ajuta multe organizații care se confruntă cu această problemă. Centrul de Dezvoltare Personală și Profesională va găzdui workshopuri tematice, traininguri și conferințe de dezvoltare personală și profesională, întâlniri de networking, dar si expoziții de artă și fotografie. De asemenea, vor avea loc lansări de carte, spectacole ale tinerilor artiști sau pasionaților de muzică, concursuri cu jocuri de societate, evenimente cu invitați speciali, precum și multe alte noutăți, concursuri și surprize.
Cafeneaua va oferi acces gratuit la internet wireless și la o serie de reviste și ziare profesionale, precum și o variată bibliotecă de cărti de dezvoltare și autocunoaștere. Cafeneaua va fi administrată de Young Professionals Club (YPC), iar staff-ul va fi format în majoritate din voluntari, oameni energici, pozitivi și pasionați de ceea ce fac.


Fondat în 2008, Young Professionals Club este o organizație nonguvernamentală, înființată pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare profesională și personală a membrilor săi. Membrii activi ai organizației lucrează în companii din diverse domenii, cu o experiență bogată în finanțe-banci, turism, construcții, juridic, comunicare, relații publice etc., precum și în antreprenoriat. În ultimii ani, YPC și-a orientat atenția spre proiecte de antreprenoriat social, ce au scopul de a lăsa o amprentă pozitivă nu numai asupra membrilor, ci și asupra societății, prin implicarea în activități îndrăznețe și de impact.