Creştere alarmantă a insolvenţelor în industria ospitalităţii din UK

Numărul restaurantelor, barurilor şi hotelurilor care au intrat în insolvenţă în semestrul 4 din 2011, în Marea Britanie, a crescut cu 32% faţă de acelaşi semestru din 2010, ajungând la 375 (faţă de 289 înregistrate în semestrul 4 din 2010), potrivit celei mai recente analize a companiei PricewaterhouseCoopers (PwC), citată de site-ul BigHospitality.co.uk.

insolventa

Restaurantele au fost cele mai afectate de criza economică, acest sector înregistrând nu mai puţin de 190 de insolvenţe în ultimul semetru al anului trecut, faţă de 134 înregistrate în ultimul semetru din 2010, ceea ce reprezintă o creştere de 42% numărului de firme din acest sector care au intrat în faliment.
Sectorul barurilor a înregistrat de asemenea o creştere de 31% a numărului de firme care au intrat în insolvenţă, în timp ce în domeniul hotelier, numărul unităţilor care au intrat în insolvenţă în ultimul semestru al anului 2011 a crescut cu 23%.
closed"Semestrul 4 dintr-un an este perceput în mod normal ca o perioadă bună pentru baruri şi restaurante, datorită sezonului festiv, aşa că este îngrijorător faptul că ambele sectoare au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de insolvenţe”, a declarat David Chubb, reprezentantul PricewaterhouseCoopers şi specialist în industria ospitalităţii.
Perioada de după sărbători reprezintă întotdeauna o provocare pentru restaurante şi baruri însă unele afaceri performează bine în această perioadă, şi acestea sunt deoseori acelea care s-au focusat pe nevoile reale ale clienţilor şi pe îndeplinirea imediată a acestora, a adăugat David Chubb.
Consumatorii au în zilele noastre o grămadă de alternative, iar o experienţă proastă într-un bar sau restaurant îi va determina să nu se mai întoarcă niciodată acolo.
Analiza companiei relevă faptul că, din toată Marea Britanie, Londra continuă să aibe cel mai mare număr de insolvenţe în industria ospitalităţii.

tabel_PwC


Cele mai citite articole

Prev Next