Bucătarii profesionişti, invitaţi la Metro Chef 2012

cook2Bucătarii profesionişti din toată ţara sunt invitaţi să participe la competiţia culinară Metro Chef 2012, care va debuta pe 8 martie cu etapa din Bucureşti. Competiţia se va desfăşura în 7 oraşe din ţară: Iaşi (22 martie), Craiova (29 martie), Cluj (14 iunie), Braşov (21 iunie), Timişoara (28 iunie) şi Constanţa (5 iulie). Câştigătorii etapelor regionale vor intra în finala competiţiei Metro Chef 2012 care va avea loc la Bucureşti în perioada 25-26 octombrie.
Concursul se adresează bucătarilor din restaurante sau hoteluri care sunt clienţi METRO Cash&Carry România. Persoanele juridice care participă la competiţie trebuie să aibă înscrisă în actul lor constitutiv, ca activitate de bază sau secundară, activitatea Restaurante - Cod CAEN 5610. Clienţii METRO vor fi reprezentaţi la competiţie de o echipă formată din doi bucătari - bucătar şef şi ajutor de bucătar - angajaţi ai aceluiaşi restaurant.
Etapa din Bucureşti va avea loc pe 8 şi 9 martie 2012 în cadrul expoziţiei Metro Expo ce va avea loc în Pavilionul Central Romexpo între 7 şi 11 martie.

chef2012

Atât în cadrul etapelor regionale, cât şi în cadrul finalei, echipele vor trebui să realizeze un meniu format din două preparate, cu specific naţional sau internaţional, respectând tradiţiile gastronomiei moderne. Preparatele ce vor trebui realizate sunt la alegerea fiecărei echipe particpante, dar vor trebui să aibă la bază numai ingredientele aflate în coşul de produse pus la dispoziţie de METRO. Meniul va trebui realizat pentru şase persoane (membrii juriului) şi în limita de timp de 120 de minute.
În finala competiţiei participanţii vor trebui să indice şi o băutură ce poate fi servită împreună cu fiecare dintre cele două preparate ale meniului gătit. Băuturile vor fi indicate dintr-o selecţie pusă la dispoziţie de reprezentanţii METRO.

winner2

        (Câştigătorii Metro Chef 2011- Dănuţ Panait şi Marius Buzdugan de la restaurantul La Cantine de Nicolai)

Premiul cel mare al competiţiei este de 10.000 euro. Premiile doi şi trei constau în 6.000 euro respectiv 3.000 euro pentru echipa câştigătoare.
Organizatorul METRO Cash Carry România va asigura echipamentele din bucătărie, ingredientele ce vor fi folosite de participanţi, vesela, tacâmurile, şervetele necesare pentru prepararea produselor şi servirea lor în momentul jurizării.