Metro Expo 2012 – locul de întâlnire al profesioniştilor

Metro Cash&Carry România organizează în perioada 7-11 martie cel mai mare târg expoziţional pentru Horeca, retail şi office din Europa de Sud-Est. Primele 3 zile sunt dedicate exclusiv profesioniştilor horeca: comercianţi, proprietari de restaurante, baruri sau hoteluri. Evenimentul se va desfăşura la centrul expoziţional Romexpo din Bucureşti şi îşi propune să ofere soluţii de specialitate perfect adaptate domeniilor de afaceri HoReCa, comerţ cu amănuntul, servicii, birouri sau instituţii.
Organizatorii au invitat special la acest eveniment 3 maeştri ai bucătăriei italiene care vor susţine demonstraţii de live-cooking şi degustări: Alberto Pisaniello, bucătar italian care a reuşit să aducă unui restaurant o stea Michelin, Massimo Francavilla, campion european la pizza şi Matteo Scibilia, un maestru antonio3al bucătăriei italiene tradiţionale. Vizitatorii Metro Expo vor putea să îi vadă în acţiune pe maeştri bucătari italieni, să guste din preparatele gătite în cadrul evenimentului şi, în cazul vizitatorilor profesionişti, să se inspire din reţetele şi tehnicile bucătarilor pentru propriile restaurante şi pizzerii.
Primele 3 zile ale evenimentului (7-9 martie) sunt dedicate exclusiv profesioniştilor Horeca, parteneri ai METRO Cash and Carry, iar în weekendul 10-11 martie Metro Expo îşi va deschide porţile pentru publicul larg.
În cadrul Metro Expo, bucătarul Antonio Pisaniello va fi invitatul sectorului de Peşte şi Fructe de Mare. “Faima lui Pisaniello a depăşit de mult graniţele Italiei făcându-l să devină un guru culinar internaţional, cunoscut de proprietari de restaurante din întreaga lume. Bucătari de pe toate continentele vin să se formeze sub îndrumarea lui Pisaniello, la restaurantul său în Nusco, lângă Napoli”, se arată în comunicatul de presă. Din 2008 Antonio Pisaniello colaborează cu METRO România ca instructor cursuri de bucătărie italiană la Centrul de Pregătire în Gastronomie, din magazinul METRO Militari.

MetroExpo

Massimo Francavilla este pizzaiol de trei generaţii, moştenitorul unei dinastii multipremiate de pizzaioli şi proprietarul uneia dintre cele mai cunoscute şi apreciate pizzerii din Milano: „Vecchia Napoli”, “un templu al pizzei de calitate” cum a numit-o presa italiană. Massimo Francavilla este campion european la pizza şi a câştigat numeroase premii la concursuri de pizzaioli şi bucătari. Pizzeria pe care o gestionează a fost înfiinţată de tatăl său, celebrul Rino Francavilla şi are peste 39 de ani de experienţă şi de apariţii în presa italiană şi internaţională, de menţiuni în toate cele mai importante ghiduri turistice ale oraşului Milano.
Matteo Scibilia este maestru bucătar, proprietar de restaurant, fost consilier al Ministrului italian al Culturii Sandro Bondi pe probleme de cultură culinara italiană, preşedinte al Asociaţiei Bucătarilor şi Proprietarilor de restaurante din regiunea Lombardia. Iubeşte mâncărurile care trezesc emoţii şi promovează bucătăria tradiţională italiană condimentată cu un praf de creativitate. La Metro Expo va putea fi văzut gătind paste tradiţionale italieneşti.
Găzduit în Pavilionul Central al Romexpo din Bucureşti, evenimentul METRO EXPO va reuni în cei 15.000 de metri pătraţi standurile a peste 1000 de parteneri METRO. Iniţiat în 2006, METRO EXPO este locul de întâlnire al profesioniştilor, locul unde vei găsi soluţii de specialitate şi perfect adaptate domeniilor de afaceri HoReCa, comerţ cu amănuntul, servicii, birouri sau instituţii. Metro Expo este conceput ca o platformă pentru susţinerea mediului de afaceri pornind de la soluţii moderne şi eficiente din punct de vedere economic.