Campionatele regionale de barista din 2012 la start

Prima competiţie de anul acesta ce va avea loc la Arad, în perioada 20-22 martie, la Hotel Continental Arad, va fi precedată de un seminar despre cafea. Competiţia din Timişoara va avea loc în incinta Iulius Mall – în prima zi vor avea loc antrenamente pentru competiţie, iar sâmbată şi duminică competiţiile propriu-zise.

ScaeRegionale1
Campionatele regionale din acest an se vor desfăşura după cum urmează: Competiţie Arad – 20 – 22 martie 2012/Hotel Continental; Competiţie Timişoara – 23 – 25 martie 2012/Iulius Mall; Competiţie Craiova – 30 martie – 01 aprilie 2012.
Acest şir de evenimente doreşte să crească numărul consumatorilor de cafea prin informaţii corecte şi prin promovarea unor reţete preparate corect. Campionatele de Barista au ca scop creşterea calitatii serviciilor în domeniul horeca, prin ridicarea standardelor preparării produselor pe baza de cafea în România.

Scae2-Cluj
Scae1SCAE România organizează campionatele regionale de barista în toate regiunile ţării, cu scopul de a descoperi cei mai talentaţi preparatori de cafea din România şi de a crea comunităţi ale iubitorilor de cafea. O dată cu aceste campionate de barista, iubitorii de cafea şi nu numai vor putea asista la seminarii pe diverse teme legate de piaţa de cafea, degustări de cafea, prezentări de produse, noutăţi, informaţii venite în ajutorul celor de lucrează în piaţa de cafea.
Competiţiile se împart în trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art şi Coffee in Good Spirits (Irish Coffee). Pentru etapa naţională se vor califica primele 3 locuri din campionatele regionale.
Scae România este Asociaţia de Cafea de Specialitate din România afiliată la Asociaţia Europeană de Cafea de Specialitate, şi are ca scop principal promovarea culturii cafelei şi a prepararii ei.