Investiţie de 29 milioane lei într-o bază de tratament la Eforie Nord

Turismul balnear din staţiunea Eforie Nord se dezvoltă în urma unei investiţii de aproape 30 milioane lei. Compania Briza Mării Negre derulează un proiect finanţat din fonduri europene prin care va crea o bază de tratament, recuperare şi balneoterapie în cadrul complexului hotelier Mirage din aceeaşi staţiune. Obiectivul proiectului în constituie valorificarea resurselor naturale ale staţiunii balneoclimaterice în scop turistic şi diversificarea serviciilor turistice pe care le oferă compania Briza Mării Negre.

mirage2

Implementarea proiectului "Crearea şi dotarea Bazei de tratament, recuperare şi balneoterapie Mirage, Eforie Nord" a început în luna mai 2011 iar termenul de finalizare este februarie 2013. Potrivit reprezentanţilor companiei, începând cu luna februarie 2013 se vor furniza servicii de tratament cu nămol, tratament cu parafină, hidroterapie, gimnastică acvatică şi relaxare, electroterapie, tratamente cu ultrasunete, tratamente cu laser, magnetoterapie, tratamente cu unde scurte, tratamente cu microunde, tratamente cu aerosoli, îngrijiri corporale (masaj de tratament şi/sau întreţinere, preso- şi depresoterapie), kinetoterapie, mişcare controlată, recuperare, gimnastică medicală şi fitness medical
centruPrin proiect se vor crea  31 de locuri de muncă, din care 22 pentru personal medical specializat în balneologie, kinetoterapie, gimnastică medicală (medici, asistenți medicali, cultură fizico-medicală) și 9 pentru personal necalificat sau cu o calificare minimală (îngrijitor curăţenie, băieş).
Complexul balnear „Mirage” va fi format din Baza de tratament, balneoterapie și recuperare „Mirage”, hotelul „Mirage”, clasificat la categoria 3 stele, cu o capacitate de cazare de 142 de locuri și restaurantul hotelului „Mirage”, cu o capacitate maximă de 200 de locuri (interior 150 locuri + terasă 50 locuri).
Proiectul are o valoare totală de 29,38 milioane lei, din care 15,9 milioane lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă.


Cele mai citite articole

Prev Next