Hercesa a dezvelit noua faţadă a vechiului hotel Cişmigiu

Dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa a dezvelit ieri faţada renovată a fostului hotel Cişmigiu de pe Bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti. Dezvelirea imobilului marchează 100 de ani de la inaugurarea iniţiala din 1912. Primul chiriaş al clădirii monument este Institutul Cervantes, care preluat deja o parte din parter, întreg mezaninul şi parte din etajul 1. Potrivit reprezentanţilor Hercesa, mai sunt disponibile două spaţii comerciale, la parter şi aproximativ 600 de metri pătraţi de open space pentru birouri, la etajul 1.
Pentru aceste spaţii comerciale, Hercesa este în discuţii avansate cu companii interesate să readucă la viaţă faimoasa berărie Gambrinus, exact în spaţiul în care îşi aştepta clienţii odinioară, dar şi cu un cunoscut brand de cafenele dornic să deschidă o nouă locaţie în clădirea Cişmigiu.

fatada

Discuţii sunt şi pentru a deschide o sucursală de bancă, o farmacie sau chiar o librărie, un spaţiu dedicat cărţii care ar putea completa unitatea proiectului şi sinergia pe care Hercesa doreşte să o creeze împreună cu Institutul Cervantes.
„Suntem în discuţii avansate cu mai mulţi retaileri de renume care îşi doresc să deschidă noi locaţii în clădirea Cişmigiu, dar se vor alege acele destinaţii care vor aduce un plus de valoare clădirii”, afirmă reprezentanţii Hercesa.
Lucrările de construcţie la clădirea Cişmigiu au început în urmă cu trei ani, în septembrie 2009 şi ajung la o valoare totală de aproximativ 15 milioane euro. Suprafaţa totală construită este de 9.790 mp, fiind un proiect mixt ce cuprinde spaţii comerciale la parterul clădirii, spaţii pentru birouri la mezanin şi etajul 1 şi un hotel de 4 stele superior cu 60 de apartamente la etajele 2, 3, 4 şi 5.

hercesa5

Suntem mândri că am ajuns în sfârşit la finalul lucrărilor, care nu au fost deloc uşoare. A trebuit să soluţionăm multe probleme de ordin tehnic, având în vedere că nu este vorba de consolidarea unei clădiri, ci de o construcţie complet nouă care păstrează aceeaşi faţadă istorică. Fiind o construcţie nouă, aceasta beneficiază de cele mai noi tehnologii în domeniul construcţiilor şi instalaţiilor şi respectă toate prevederile normativelor în vigoare. În plus, clădirea dispune şi de o parcare subterană cu 36 de locuri, lucru care nu s-ar fi putut obţine în cazul unei consolidări. Clădirea Cişmigiu este bijuteria companiei Hercesa în Romania; este un proiect foarte drag nouă, nu doar pentru ca este prima noastră achiziţie în România ci şi datorită valorii ei arhitecturale în peisajul bucureştean”, a declarat directorul general al Hercesa Internacional în Romania şi Bulgaria, Mauricio Mesa Gomez.

Sursa: media.imopedia.ro