Apartamentele închiriate în regim hotelier atrag tot mai mulţi turişti

Închirierea apartamentelor pe termen scurt, în regim hotelier, pare a sta la baza unei “industrii” profitabile pentru Bucureşti, dar poate fi o soluţie convenabilă şi pentru cei care deţin apartamente şi case de vacanţă în zone turistice din ţară. În Capitală, preţurile medii practicate pentru închirierea în regim hotelier pornesc de la 20 euro/ zi, făcând concurenţă serioasă hotelurilor, conform unei analize Imobiliare.net.

blocuri

Tendinţa de închiriere în regim hotelier este în plină dezvoltare în cazul Bucureştiului, iar zona ultracentrală pune la dispoziţia celor interesaţi cea mai generoasă ofertă.
Zona ultracentrală domină piaţa ofertelor
Garsonierele şi apartamentele renovate şi complet utilate din zona Universităţii, Unirii, Victoriei sau Dorobanţi devin astfel alternativa economică de cazare la hotelurile de 4 şi 5 stele din centru.
Pentru o zi de cazare în apropiere de clădirea Universităţii din Bucureşti, cei interesaţi pot plăti în medie 40 de euro pentru o garsonieră, în jur de 55 euro pentru un apartament de 2 camere şi 80 euro pentru unul de 3 camere.
Variante de cazare există şi în zona Unirii, unde proprietarii cer în jur de 30 euro/ zi pentru o garsonieră dar şi în Dorobanţi sau Piaţa Victoriei unde media pentru închirierea unui apartament de 3 camere de exemplu, ajunge la 65 euro/ zi.
blocuri2O dată cu îndepărtarea de centru, scad şi preţurile, astfel că în zona 1 Mai, închirierea unui apartament de două camere ajunge la 35 euro, iar în zona Brâncoveanu o garsonieră poate fi închiriată cu 20 euro/ zi.
Spre deosebire de cazarea consacrată în hoteluri, principalele atuuri ale cazării în regim hotelier sunt preţurile practicate, faptul că în aceeaşi unitate se pot caza mai multe persoane, dar şi facilităţile puse la dispoziţie, similare celor lăsate acasă.
Staţiunile montane vin din urmă
Închirierea în regim hotelier pare a fi o variantă convenabilă şi pentru proprietarii de locuinţe din zonele turistice, iar apropierea Paştelui nu face decât să accentueze această tendinţă.
Conform datelor obţinute de Imobiliare.net, preţurile pornesc de la 10 euro/ noapte de persoană, dar pot atinge şi 150 euro/ persoană pentru un sejur de trei nopţi.
Valea Prahovei rămâne campioană în ceea ce priveşte numărul ofertelor de cazare şi pe segmentul închirierilor în regim hotelier. Proprietarii pun la dispoziţia clienţilor unităţi dintre cele mai variate, de la garsoniere în centrul oraşului sau al staţiunii până la case de vacanţă retrase.

vila

Preţul pentru închirierea unui apartament într-o vilă de lux din Sinaia ajunge la 50 euro/ noapte, pe când în zona Braşovului, turiştii pot alege varianta Zărneşti, între Râşnov şi Bran, plătind doar 10 euro/ noapte pentru un loc în vilă.
Aceeaşi unitate poate fi însă închiriată şi pe termen mai lung, vila fiind formată din 5 garsoniere în schimbul cărora cei interesaţi pot plăti 1.200 euro/ lună sau 12.000 euro/ an.
La Predeal, de exemplu, turiştii pot închiria o vilă aflată în apropierea pârtiei Clăbucet cu o capacitate de 24 persoane pentru aproximativ 250 euro/ noapte, iar la Râşnov pensiunile oferă pachete cu toate cele trei mese şi cazare pentru trei nopţi într-un cadru rustic la 132 euro/ persoană.
Bucovina şi Sibiul, alternative la Valea Prahovei
Aici, turiştii pot petrece Sărbătorile Pascale într-o pensiunie aflată la doar 200 metri de Mănăstirea Voroneţ, în zona Gura Humorului, plătind pentru închirierea întregii unităţi 80 euro/ noapte. În Mărginimea Sibiului pe de altă parte, o persoană poate plăti pentru o noapte de cazare într-o pensiune chiar mai puţin de 10 euro.
Dacă la oferta din oraşe se mizează mult pe confortul locuinţei oferite spre închiriere, la casele de vacanţă din staţiunile turistice, accentul cade pe privelişte şi pe posibilitatea de relaxare. Majoritatea anunţurilor menţionează cadrul natural deosebit şi activităţile în aer liber (terenuri sintetice multifuncţionale, mese de ping-pong, grătare). Livingurile de mari dimensiuni, unele cu şeminee, şi bucătăriile utilate ultramodern sunt amintit şi ele frecvent.