Premieră: Accor a semnat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Franţa

Preşedintele şi CEO-ul grupului hotelier Accor a semnat un parteneriat pe 5 ani cu Ministerul Educaţiei din Franţa, care îşi propune să crească şansele de angajare a tinerilor în industria hotelieră, să sporescă atractivitatea profesiilor din hoteluri şi restaurante în rândul tinerilor şi să crească eficienţa trainingurilor profesionale prin intermediului unei colaborari mai bune între şcolile de profil şi companii.
Astăzi, prin intermediul acestui parteneriat fără precedent cu Ministerul Educaţiei din Franţa, Accor se angajează să împărtăşească experiza sa unică ca operator hotelier de top la nivel mondial şi să îmbunătăţească accesul la informaţii despre profesiile pe care le oferă industria hotelieră, în rândul tinerilor”, a declarat Denis Hennequin, Chairman şi CEO al grupului Accor.

accor1

Pentru a creşte şansele de angajare şi pentru a spori gradul de recunoaştere a profesiilor care ţin de industria hotelieră, Accor va ajuta 100 de angajaţi să obţină certificatele VAE (Validation of Learning from Experience), un sistem ce oferă angajaţilor acces la calificări (diplome) recunoscute de sistemul educaţional francez.
Prin crearea Academiei Accor, în 1985, grupul hotelier a făcut din trainingul angajaţilor un element cheie al politicii sale de creştere şi al eforturilor sale de a atrage şi dezvolta talente, pentru a susţine astfel expansiunea sa atât în Franţa cât şi la nivel mondial. Academia Accor, cu cele 17 campusuri, se află în topul celor mai importante şcoli hoteliere din lume, cu 135.000 de cursanţi pe an.
Ca parte a parteneriatului cu Ministerul Educaţiei, grupul Accor ţinteşte liceele din Franţa, prin campanii de comunicare menite a creşte gradul de conştientizare asupra unicităţii şi diversităţii profesiilor din industria hotelieră şi cea a restaurantelor în rândul liceenilor. Aceste campanii includ şi organizarea a 30 de vizite la hoteluri pentru 100 de liceeni, care se află în postura de a decide ce cursuri de învăţământ superior să urmeze şi ce profesie să aleagă.

trainee

Pentru a ajuta la plasarea pe piaţa muncii a tinerilor, Accor s-a angajat să ia 3500 de stagiari în fiecare an, dar şi să organizeze workshopuri de recrutare şi sesiuni practice în şcoli.
De asemenea, Accor va continua eforturile de a asista personalul din învăţământ şi va oferi acestora materiale educaţionale precum şi un curs de 2 zile pentru 30 de profesori, anual.
Tot prin intermediul acestui parteneriat, Accor va ajuta la actualizarea şi crearea unor noi cursuri educaţionale care să ia în calcul schimbările şi evoluţiile din industria hotelieră şi apariţia unor noi profesii în domeniu.


Cele mai citite articole

Prev Next