80.000 de români vor petrece 1 Mai în hoteluri şi pensiuni din ţară

Circa 80.000 de români au ales o unitate turistică din ţară pentru a petrece minivacanţa de 1 mai şi vor cheltui aproximativ 18 milioane de lei, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.
Vremea bună anunţată de meteorologi pentru perioada următoare şi zilele libere au dus la creşterea numărului de turişti care evadează de acasă de 1 Mai. În aceste condiţii, proprietarii unităţilor de cazare au pregătit mai multe locuri în hoteluri şi pensiuni, în creştere cu 15% faţă de anul trecut.

mai

Cei mai mulţi dintre turişti vor alege litoralul (circa 25.000 de persoane), cele mai căutate staţiuni fiind Mamaia şi Vama Veche, unde gradul de ocupare este de 100% din numărul de locuri pregătite. În celelalte staţiuni de la Marea Neagră gradul de ocupare ajunge la 70% din totalul de locuri pregătite de hotelieri. Ca în fiecare an, discotecile şi cluburile vor fi deschise, ceea ce va reprezenta o atracţie suplimentară pentru tineri.
Staţiunile montane vor fi luate cu asalt şi anul acesta de românii care vor să petreacă ziua de 1 mai la munte, potrivit FPTR. Aproximativ 20.000 de turişti sunt aşteptaţi la munte. Astfel, unităţile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate în proporţie de 70-80%, în timp ce în celelalte staţiuni montane gradul de ocupare va fi de până la 70%.                       
În ceea ce priveşte agroturismul, acest segment a fost solicitat de aproximativ 30.000 de turişti, capacitatea de cazare din zonele cu tradiţie ajungând la 90%.

de1mai

Un alt segment ofertat este cel al staţiunilor balneare, unde sunt aşteptaţi în jur de 10.000 de turişti.
A intrat deja în tradiţie petrecerea zilelor libere de 1 Mai în Delta Dunării. Anul acesta vor sosi aici peste 1.000 de turişti, pescari pasionaţi sau turişti dornici de inedit.
În această statistică nu sunt luaţi în calcul turiştii individuali care nu au apelat la turismul organizat sau vor pleca la rude. Numărul acestora nu poate fi estimat.

Cererea pentru destinaţiile externe a scăzut cu 10% faţă de anul trecut

Românii preferă să petreacă minivacanţa de 1 Mai în ţară, astfel că cererea pentru destinaţiile externe a scăzut cu 10% faţă de anul trecut. Aproximativ 4.600 de turişti vor merge în vacanţă în străinătate şi vor cheltui circa 950.000 de euro. Cei care pleacă din ţară în această perioadă aleg, în special, ofertele city-break, destinaţiile cele mai solicitate fiind Barcelona, Budapesta şi Londra.
Anul acesta touroperatorii au adus destinaţii deservite de zboruri charter: Rhodos, Egipt care au început operarea mai devreme decât anul trecut.


Cele mai citite articole

Prev Next