Bulgaria interzice fumatul în spaţiile publice începând cu 1 iunie

Începând cu 1 iunie 2012 Bulgaria interzice fumatul în spaţiile publice, inclusiv în restaurante, baruri, cafenele şi hoteluri. Decizia a dus la proteste aprige din partea patronilor de restaurante şi hoteluri, care au ieşit duminica trecută în stradă pentru a protesta. 
Preşedintele Asociaţiei bulgare a patronilor de hoteluri şi restaurante, Blagoy Ragin, care a participat, duminică, 13 mai, la un protest faţă de interzicerea fumatului, a declarat că patronii de hoteluri şi de restaurante din Bulgaria vor pierde până la 300 de milioane de leva, echivalentul a 150 de milioane de euro, după ce interzicerea fumatului în spaţiul public va intra în vigoare, a relatat agenţia de presă bulgară Novinite.

ban

Potrivit lui Blagoy Ragin, odată cu interzicerea fumatului, în jur de 20% din restaurantele, cazinourile şi cluburile de noapte din Bulgaria vor da faliment până în martie 2013.
„Vrem ca această interdicţie să fie amânată cu câţiva ani, până când îşi va reveni economia. Eu sunt nefumător şi, dacă ar fi după mine, aş interzice şi producerea şi vânzarea de ţigări, dar economia nu poate fi oprită”, a explicat preşedintele Asociaţiei bulgare a patronilor de hoteluri şi restaurante.

nosmoke

Aproximativ 200 de persoane au protestat, duminica trecută, în centrul Sofiei faţă de decizia Guvernului de a interzice fumatul în locurile publice începând cu data de 1 iunie 2012.
În ciuda acestor proteste, totuşi 60% din bulgarii chestionaţi pe această temă au votat pentru interzicerea fumatului în spaţiile publice.

Sursa: www.novinite.com