O pensiune din Transilvania, recomandată de Ghidul Lonely Planet

Recomandat de Ghidul Lonely Planet ca fiind “unul dintre cele mai splendide locuri în care poţi să înnoptezi şi să mănânci în Transilvania”, pensiunea The Country Hotel din Hărman, judeţul Braşov, adună în fiecare an zeci de oaspeţi din întreaga lume.

country1

The Country Hotel este amenajat într-o casă clădită în anul 1904, în Hărman, aproape de Braşov. Casa adună toate trăsăturile tradiţionale ale căminelor săseşti ridicate în centrul României secolului al XII-lea: porţi masive de lemn, casa în forma literei L şi ferestre mari. Unitatea, un Bed&Breakfast tradiţional, are la bază conceptul de han intim şi cochet, reunind facilităţile şi serviciile premium cu aspectul tradiţional al clădirii şi împrejurimilor.
Achiziţionat la începutul anilor ’90, de Marcela Cosnean, hanul a fost restaurat păstrând însă, aproape intacte, toate anexele sale, pentru a fi ulterior transformate în camere pentru turişti. Astfel, încăperile au fost transformate într-un apartament de două camere cu acces la un living room şi o bucătărie proprie şi într-o cameră pentru oaspeţi, care găzduieşte un pian cu coadă şi covoare de lână vopsite în culori vii. Hambarul a fost transformat într-un studio-galerie în care periodic au loc târguri artizanale.

country2

Bucătăria hanului, o încăpere generoasă, este principala atracţie a locaţiei, datorită mobilei vechi, cumpărată din diverse târguri de antichităţi, iar apoi restaurată în mod minuţios.

Printre primi străini care au poposit la pensiunea The Country Hotel a fost un tânăr englez care a rugat-o pe proprietară să îl lase să fotografieze casa şi împrejurimile. La câteva luni de la acestă vizită proprietara a primit prin poştă ediţia pentru România şi Moldova a prestigiosului ghid de călătorie Lonely Planet. Tânărul englez s-a dovedit a fi unul din editori, iar când deschizi pagina la începutul capitolului despre Transilvania o să descoperi la rubrica “recomandarea autorului” The Country Hotel din comuna Hărman.