BCR vrea să vândă 2 hoteluri din Bucureşti, cu 4 milioane euro

Banca Comercială Română a scos la vânzare două hoteluri din zona de nord a Bucureştiului, situate în apropiere de Romexpo, dintre care unul cu 41 de camere (care funcţionează din anul 2004) şi al doilea cu 70 de camere, finalizat în proporţie de 85%, preţul fiind stabilit la 17,5 milioane lei (circa 4 milioane euro) pentru ambele, scrie ZF.
bancaHotelul funcţional de 8 ani sub numele Diplomat este de vânzare pentru 8,5 milioane de lei, în timp ce clădirea nouă costa 8,9 mil. lei. Acestea nu sunt singurele active cu destinaţie hotelieră care au ajuns în mâna BCR pentru executare silită din cauză că proprietarii nu şi-au mai plătit creditele.

În judeţul Bistrita-Năsăud banca încearcă să vândă un hotel cu 38 de camere pe care vrea 10,5 mil. lei, în timp ce în Predeal a scos pe piaţă o clădire cu 21 de camere pentru care a stabilit un preţ de 7,9 mil. lei. În altă staţiune montană, la Vatra Dornei, BCR vinde un alt hotel cu 27 de camere pe care vrea 5,9 mil. lei.

Hotelurile reprezintă doar un segment îngust din portofoliul de active pe care banca le execută silit.

diplomat2

Din zona turismului, BCR a mai postat pe site-ul propriu specializat în prezentarea de active scoase la licitaţie trei mini-hoteluri, dintre care unu în Eforie Nord, şi şase imobile cu destinaţia de pensiune. La acestea se adaugă zeci de apartamente, case şi terenuri, plus proiecte imobiliare întregi, proprietăţi industriale şi spaţii comerciale.